Social

Mitropolia Basarabiei a intrat într-un nou scandal

În cadrul conferinţei de presă, Ilie Popa, fostul preşedinte al consiliului bisericesc, a afirmat că preotului Barbău i-a fost dat terenul de către primăria orăşelului Codru cu titlu gratuit, pe care el l-a vândut. Apoi, zice el, preotul a pretins la un lot aferent bisericii, pe care fondatorii urmau să construiască un Centru cultural creştin. Ca rezultat, preotul s-a revoltat. Duminică, la biserică a fost prezent la slujbă un alt preot – Serghie, care a fost bătut şi alungat din parohie. Vorbitorii au declarat că în cadrul MB sunt mai multe nereguli, iar mitropolitul acesteia, ÎPS Petru Păduraru, n-a ajutat cu nimic la construcţia sfântului locaş.

Solicitat de ziarişti, epitropul Vlad Buga a spus că părintele Barbău, zis şi Eşanu, a fost numit la solicitarea enoriaşilor, fiind recomandat de către Vlad Cubreacov. „Ce fel de biserică avem în sânul Mitropoliei Basarabiei? Aveţi un locaş unde să-l întâmpinaţi pe Patriarhul României? Mai bine mor, dar n-am să tac. Faceţi jocul cuiva şi vă tremură picioarele de frică!”, i-a replicat el preotului Ioan Cosoi, secretarul Mitropoliei.

Acesta, la rândul său, a afirmat că enoriaşii nu aveau dreptul să vândă terenul cu bucluc, fiindcă el a fost donat bisericii şi, respectiv, MB. Tocmai de aceea, fondatorii locaşului au fost acţionaţi în judecată.

Cu ce se va termina acest proces, deocamdată, nimeni nu ştie. Cert e că Mitropolia Basarabiei, potrivit enoriaşilor, n-a investit niciun leu pentru biserică, în timp ce primeşte, în formă de ajutor, bani de la Patriarhia Română. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *