Actualitate

Mitropolitul Vladimir cere ca fostul premier Vlad Filat să fie plasat în arest la domiciliu

”Pentru Biserica Ortodoxă din Moldova persoana Domniei Sale (Vlad Filat – n.r.) este asociată cu o serie de activități de ctitorire și binefacere de care s-au bucurat de-a lungul timpului așezăminte monahale, parohii, dar și numeroși slujitori și credincioși care, în momentele de grea încercare ale vieții lor, au găsit un sprijin de nădejde anume în cumsecădenia și bunăvoința Domnului Filat”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Mitropoliei și semnat de Vladimir, mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove.

”Cunoscând nenumăratele acte de caritate ale Domniei Sale, avem certitudinea că acestea au fost înfăptuite din cele mai sincere și mai creștinești porniri”, se mai arată în comunicat.

Urmare a acestor acte de caritate, mitropolitul lansează un apel către toate instituțiile statului, implicate în cercetarea lui Vlad Filat, ”pentru a îngădui aflarea Domniei Sale în arest la domiciliu, fapt care, credem noi, nu va periclita în nici un fel desfășurarea anchetei și va permite aflarea unui tată și a unui soț alături de copii și de rudenii, în această perioadă de serioase încercări pentru familie și pentru apropiați”.

Totodată, mitropolitul își exprimă speranța că elucidarea cazului va avea loc ”în condițiile unei justiții nepărtinitoare, iar adevărul va triumfa spre binele întregului popor al Republicii Moldova”.

Fostul premier moldovean Vlad Filat a fost plasat, duminică, în arest preventiv, acesta fiind acuzat de fraudă bancară și luare de mită.

Filat este suspectat de implicare în frauda de proporții de la Banca de Economii.

Reamintim că, în data de 26 decembrie, 2013 președintele Nicolae Timfoti, în cadrul unei ceremonii festive, a acordat „Ordinul Republicii” liderului PLDM, Vlad Filat. 

„Mă simt foarte onorat pentru înalta distincţie, dar înţeleg, totodată, că îmi revine o mare responsabilitate în continuare. Ne-am propus să acţionăm în realizarea obiectivului naţional al Republicii Moldova – integrarea în marea familie a Uniunii Europene. În acest sens facem paşi concreţi şi palpabili. Am demonstrat lumii întregi că suntem o ţară cu oameni care pot fi solidari atunci când este nevoie şi sunt încrezător vizavi de viitorul Republicii Moldova şi viitorul nostru ca cetăţeni ai acestei ţări”, a declarat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM i-a mulţumit lui Nicolae Timofti pentru înalta apreciere a muncii sale. La rândul său, şeful statului a menţionat că misiunea de acordare a distincţiilor este una plăcută. „Pentru mine este o onoare să înmânez distincţii de stat celor mai buni oameni ai Republicii Moldova. Am un sentiment de recunoştinţă pentru tot ce aţi făcut şi ce faceţi. Mă mândresc că avem aşa oameni”, a spus Nicolae Timofti.

sursa: euractiv.ro/timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *