Atitudini

Mitul Uniunii Vamale şi schimbarea la faţă a dodonului

Din păcate, aproape 25 de procente din populaţia ţării cu drept de vot sunt oameni-dodoni. Nu avem ce face cu ei, şi nu trebuie să-i urâm în niciun caz, la fel cum nu-i urâm pe proşti, retarzi sau calici. Trebuie să-i acceptăm aşa cum sunt şi, dacă e posibil, să încercăm să-i tratăm de dodonism. Dar să revenim la cel care se face vinovat de acest sindrom, la Igor Dodon.

Fraţilor, da ce s-a mai înfoiat în pene Dodon după ce a aflat rezultatele alegerilor. S-a înaripat atât de tare încât imediat şi-a luat zborul la Moscova, pentru instrucţiunile de rigoare. Ţara a rămas fără el la moment, doar cu deputaţii dubioşi pe care i-a adus în parlament. Unii din ei, mai ales unele, ne trezesc multe întrebări şi suspiciuni referitor la integritatea lor morală şi sănătatea psihologică. Însă lăsăm aceste dudui pe seama alegătorilor care le-au votat şi acum scuipă în jur, pentru că chipurile nu ştiau ce colegi de partid are Dodon. Să vorbim despre schimbarea la faţă a domnului Igor Dodon, o metamorfoză aproape la fel de hidoasă ca cea care s-a produs cu actualul cadavru politic Iurie Roşca.

Cu doar trei ani în urmă Igor Dodon susţinea că aderarea Moldovei la Uniunea Vamală este o utopie şi nu prezintă niciun avantaj economic. Mai mult, Moldova nu are graniţă directă cu nici una din ţările Uniunii Vamale (doar trei la număr – Rusia, Belarus şi Kazahstan) şi ar fi o absurditate să vorbim despre intrarea ţării noastre în această uniune. Asta vorbea Dodon cu doar trei ani în urmă, ca în ultimul timp să-şi schimbe discursul într-o direcţie total diferită. Oare ce s-a întâmplat cu Dodon? Şi-a dat seama peste noapte că raiul moldovenesc e legat de Federaţia Rusă? Nu credem! Din câte ştim, Dodon este un om deştept, circulă zvonul că are o bibliotecă imensă acasă. Doar că deşteptăciunea lui Dodon este estompată de mârşăvia, făţărnicia şi orgoliul personal. Dodon ştie că banii nu au miros, aşa că îi acceptă de la oricine, în cazul dat de la promotorii Uniunii Vamale. De facto, această Uniune nu există, e o utopie. Belarus şi Kazahstan deja intenţionează s-o părăsească. Până şi dictatorul Lukaşenko a înţeles ce fel de „prieten” şi „partener strategic” este Rusia lui Putin. Vă reamintim că Rusia a interzis recent exportul de carne şi produse lactate din Belarus – parteneriat economic avantajos, ce mai! A înţeles-o chiar şi Vladimir Voronin care deja declară că apropierea de UE este interesul major al Republicii Moldova. Uite că Dodon se face că nu înţelege, pentru că orgoliul i-a fost rănit de atâtea ori, pentru că e gata să se înfrăţească şi cu dracul doar ca să ajungă la putere. Cu siguranţă, Dodon înţelege altceva prin Uniunea Vamală. Tare ar vrea să-i vadă pe toţi moldovenii muncind la negru în Rusia, locuind în condiţii mizere şi primind onorariile modeste o dată pe an. Dodon ar vrea să avem o ţară formată doar din copii şi bătrâni, pentru că copiii nu au drept de vot, iar bătrânii, în marea lor parte, votează cu tot ce este roşu.

Sunt gata să fac pariu că în câţiva ani Dodon îşi va schimba din nou discursul. Dacă va fi nevoie, Dodon va milita pentru Unire. Pentru că aşa este liderul socialist, o trestie care se îndoaie sub bătaia oricărui vânt, mai ales dacă vântul aduce şi o ploaie de gologani. Viitorul acestui politician este prezentul lui Iurie Roşca – un cadavru politic pe care până şi rudele sau prietenii refuză să-l mai voteze. Aşa că spuneţi-i „bine ai venit în parlament” lui Dodon, se va îngropa singur cu mâinile lui.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *