Sănătate

Mituri despre consumul de iaurt, desfiinţate de nutriţionişti

Iaurtul stimulează digestia: Adevărat

Contrar alimentelor care îngreunează digestia, iaurtul stimulează acest proces datorită acţiunii probioticelor. Iaurturile cu Lactobacillus ajută la absorbţia substanţelor nutritive echilibrând flora intestinală. Iar dacă este vorba despre iaurturi fără lactoză, organismul va fi scutit de muncă de a ‘scinda’ lactoză (în glucoză şi galactoză) şi, prin urmare, digestia va fi şi mai uşoară.

Iaurturile îngheţate pot intră în dietele de slăbire: Depinde

Tendinţa de a consumă iaurtul însoţit de topping se adaugă unui adevărat boom înregistrat de consumul de iaurt îngheţat că snack sănătos la modă şi s-a extins rapid la iaurturile consumate acasă. Totuşi, nu orice topping este sănătos. Dacă se doreşte includerea unui adaos care să fie săţios şi să nu ducă la creşterea în greutate, cel mai bine ar fi că iaurturile naturale să fie consumate împreună cu fructe uscate şi cu o cantitate mică de fructe de pădure. Adaosul de alimente bogate în zahăr că ciocolată, caramelul etc. înseamnă un aport mult mai mare de calorii.

Iaurtul are efecte pozitive asupra pielii: Adevărat

Iaurtul se poate laudă că este unul dintre alimentele care aduc cele mai mari beneficii pielii. Consumându-l, obţinem dozele de proteine necesare pentru a avea o piele fermă şi mai netedă. În plus, aplicat direct pe piele, iaurtul hidratează. Utilizat că masca facială (singur sau în combinaţie cu mierea), catifeleaza pielea şi îi îmbunătăţeşte aspectul şi textura. Poate fi folosit, de asemenea, că loţiune după plajă: enzimele şi probioticele din iaurt ajută la o refacere mai rapidă a pielii după neplăcutele arsuri de vara.

Iaurtul trebuie să fie consumat după ce se face sport, nu înainte: Fals

Consumul de iaurt este pozitiv atât înainte, cât şi după ce se face sport. Consumat înainte, oferă surplusul de energie necesar pentru menţinerea ritmului în cursul şedinţei de exerciţii fizice. Consumat după, este un aliat de nădejde pentru refacere: conţinutul sau de carbohidraţi ajută la refacerea rezervelor de energie, iar proteinele sunt utile muşchilor.

sursa: foodstory.stirileprotv.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *