Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 12:07
Abonamente

Chișinău 12 Aprilie 2011, ora 11:50

„Moartea” vine să salveze pietonii pe o zebră din centrul capitalei

Marime Font

Foto: photos.casata.md

Mâine dimineaţă, 13 aprilie, pe trecerea de pietoni de la intersecţia dintre bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi str. Puşkin va fi organizat un flash-mob inedit, care va avea menirea să sensibilizeze şoferii, dar şi să atenţioneze pietonii care traversează neregulamentar strada, despre pericolele accidentelor rutiere.

„Am vorbit cu mai multă lume sătulă de ştiri despre accidente stupide, în care pe şosele mor sau rămân schilodiţi copii şi adulţi, şi am decis ca de Săptămâna Naţională a Voluntariatului să facem ceva mai neobişnuit”, ne-au spus organizatorii. Şi dacă anul trecut la flash-mob au participat vedete autohtone, acum Asociaţiile de tineret au invitat la acţiune jurnalişti şi blogheri moldoveni.

Participanţii la acţiune vor interpreta rolul personajului malefic „Moartea” şi vor fi îmbrăcaţi în mantii negre cu glugă şi coase butaforice. Pe zebra din centrul oraşului, timp de o oră, începând cu 10.30, aceştia vor repartiza materiale informative despre siguranţa traficului rutier. Iar atunci când pietonii vor intenţiona să traverseze strada neregulamentar, voluntarii cu coasele vor încerca să-i oprească, atenţionându-i de pericolul care îi paşte.Este pentru al doilea an la rând, când Asociaţia „Tinerii pentru dreptul la viaţă” şi Centrul de Resurse „Tineri şi Liberi” din Coaliţia Voluntariat organizează acţiuni dedicate domeniului Siguranţei Traficului Rutier. Evenimentul de mâine face parte din acţiunile organizate în Săptămâna Naţională a Voluntariatului.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md