Chișinău

„Moartea” vine să salveze pietonii pe o zebră din centrul capitalei

„Am vorbit cu mai multă lume sătulă de ştiri despre accidente stupide, în care pe şosele mor sau rămân schilodiţi copii şi adulţi, şi am decis ca de Săptămâna Naţională a Voluntariatului să facem ceva mai neobişnuit”, ne-au spus organizatorii. Şi dacă anul trecut la flash-mob au participat vedete autohtone, acum Asociaţiile de tineret au invitat la acţiune jurnalişti şi blogheri moldoveni.

Participanţii la acţiune vor interpreta rolul personajului malefic „Moartea” şi vor fi îmbrăcaţi în mantii negre cu glugă şi coase butaforice. Pe zebra din centrul oraşului, timp de o oră, începând cu 10.30, aceştia vor repartiza materiale informative despre siguranţa traficului rutier. Iar atunci când pietonii vor intenţiona să traverseze strada neregulamentar, voluntarii cu coasele vor încerca să-i oprească, atenţionându-i de pericolul care îi paşte.

Este pentru al doilea an la rând, când Asociaţia „Tinerii pentru dreptul la viaţă” şi Centrul de Resurse „Tineri şi Liberi” din Coaliţia Voluntariat organizează acţiuni dedicate domeniului Siguranţei Traficului Rutier. Evenimentul de mâine face parte din acţiunile organizate în Săptămâna Naţională a Voluntariatului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *