Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 25 Septembrie 2018
Abonamente

Actualitate 22 Martie 2016, ora 08:00

Mobiasbancă susține EXCELENȚA amatorilor de șah

Marime Font

BC „MOBIASBANCĂ – Groupe Société Générale” S.A. a lansat la 18 martie curent un proiect social în beneficiul locuitorilor capitalei prin amenajarea mobilierului urban destinat jocului de şah printre amatori.

Până acum, mai mulţi chişinăuieni joacă şah pe băncile din scuarul ”M.Eminescu”. Fiind amplasat în imediata apropiere de sediul central al Mobiasbancă, aceasta a dorit să asigure condiţii moderne de practicare a şahului printre amatori și să susţină această tradiţie frumoasă, reprezentativă pentru capitală.

Primăria Municipiului Chişinău a susținut imediat această inițiativă și a permis instalarea a două ansambluri mobiliere dedicate jocului de şah, fiecare compus dintr-o masa cu două scaune, care sunt iluminate pe timp de noapte graţie unui panou fotovoltaic bazat pe energia solară.La eveniment au participat principalii beneficiari - locuitorii oraşului Chişinăului, amatori ai șahului, susţinuţi de arbitrii şi şahiştii profesionişti ai Asociaţiei Municipale de Şah. Amatorii au avut ocazia să concureze direct cu campionii naționali la șah în cadrul jocurilor blitz, câştigătorii fiind premiaţi de către bancă cu cadouri simbolice.

Preşedintele Comitetului de Direcţie Mobiasbancă, CEO, Ridha Tekaia s-a adresat celor prezenţi cu un mesaj: ”Toate acţiunile noastre sociale au o continuitate şi o corelare logică cu angajamentul băncii față de societate şi valorile împărtăşite, urmând principiul de a sprijini comunitatea în care
activăm. Şi în acest proiect am avut grijă să aducem un beneficiu societăţii - să creăm condiții moderne șahiștilor amatori și să protejăm mediul ambiant, folosind panourile fotovoltaice pentru asigurarea iluminării pe timp de noapte a meselor pentru şah.”

Prezent la eveniment, Primarul Municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a mulțumit conducerii băncii pentru această inițiativă binevenită și a punctat că este un prim pas, motivator, pentru a continua amenajarea scuarului.

Preşedintele Asociaţiei Municipale de Şah, Valeriu Coadă, a menţionat că apreciază implicarea băncii pentru susținerea șahului în Republica Moldova și astfel, tânăra generație este încurajată să practice acest joc nobil al logicii.

În același context, Mobiasbancă a fost sponsorul turneului pentru copii “Memorialul V.Cebanenco — 2016”, desfășurat în perioada 11-12 martie curent și a oferit mai multe seturi de șah școlii nr.86 din Chișinău, care găzduiește Şcoala sportivă specializată de șah nr.7.

BC „MOBIASBANCĂ – Groupe Société Générale” S.A., parte a unui grup financiar internaţional şi un actor activ în viaţa societăţii, îşi asumă angajamentul pentru dezvoltarea durabilă a comunităţii, sprijinind mai multe proiecte şi iniţiative cu caracter sportiv, educativ şi cultural, inclusiv protejarea mediului ambiant şi promovarea proiectelor de eficienţă energetică durabilă.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul