Femeia

Moda verii – cât mai multă piele la vedere

 

Sunt doar câteva dintre recomandările marilor case de modă pentru sezonul de vară 2010. 
Recomandarea lui Ovidiu Buta: army 
Salopetele militare, cizmele cazone, decoraţiile în zona umerilor şi pe piept, plus culoarea kaki sunt ingredientele, celei mai şic ţinute ale sezonului, în viziunea stilistului Ovidiu Buta. 
Podiumul internaţional – spre exemplu Prada- recomandă pentru vara lui 2010 şosetele peste genunchi, pantalonii scurţi – împrumutaţi de pe terenurile de sport din anii ’90 şi regândiţi pentru stradă. Sunt cea mai puternică piesă a sezonului. Tot pentru stradă, pantalonii negri au interdicţie, iar colanţii cu imprimeuri sunt foarte bine priviţi de ochii criticilor. 
Ţinuta de seară, până-n pământ 
Rochiile despicate cât mai puternic, care dezvelesc picioarele bronzate, sunt recomandarea de seară. Tocurile sunt obligatorii, platformele având interdicţie pentru astfel de ieşiri. 
Un alt elementsurpriză al sezonului este părul roşu, care câştigă din ce în ce mai mult teren faţă de cel cel blond – până de curând, preferatul designerilor. „Cuprul” este o altă opţiune, astfel că naturaleţea, inocenţa şi simplitatea femeii primează în acest sezon. 
Costum de baie retro 
Accentul la Jolidon, cât şi la Triumph, cade în colecţia de vară pe modelul retro, adaptat pentru secolul al XXI-lea. Propunerile lor te duc cu gândul la actriţe celebre: Katherine, Ava, Audrey, Grace, Miss Sienna. 
Triumph are linia „Icon” – un stil retro-glamour în combinaţii de alb/negru plus bej/galben şi aubergine/ cupru. Pentru Jolidon este linia „Retro Chic”, cu un mix de buline şi flori sau imprimeu. Sunt modele create pentru firi vesele şi tinereşti. Preţurile pleacă de la 139 de lei şi ajung până la 300 de lei pentru aceste modele. 
Tunsorile 2010 
Accesoriile în păr pentru doamne au devenit obligatorii în această vară. Bentiţele, fundele şi eşarfele sunt doar câteva recomandări. Femeile vor purta vara aceasta bucle exuberante, părul lung împletit într-o parte sau un coc neglijent aranjat la spate – compus din bucle răvăşite,prinse cu agrafe. 
Bărbaţii au de ales între „school boy” şi „rocker” – o coafură uşor de întreţinut, cu mult accent însă pe aranjamentul haotic al tăieturilor. Practic, părul se cere salvat de la tunsoarea unu cu maşina.
Bărbaţi, la sacou cu voi! 
Una dintre combinaţiile cele mai promovate ale sezonului de vară 2010 pentru sexul masculin este sacoul de la costum, cu tăietură adâncă şi trei nasturi, asortat la o pereche de pantaloni scurţi – din bumbac sau blug. Hanoracul cu glugă va fi un element folosit în vestimentaţie, la fel ca şi tricoul polo în linii.
La fel ca şi pentru femei, denimul este un „must”, croiala simplă a blugilor şi nuanţele oceanice fiind cele mai recomandate. Accesoriile nu sunt necesare, iar culorile care domină pe podiumuri sunt negru/maro, albastru/alb. Genţile de poştaş se poartă în continuare, iar ofertele de pe piaţă pot să mulţumească atât stilul sport, cât şi pe cel elegant.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *