Frumusețe

Modelarea de primăvară

Surplusul de kilograme este absolut normal după o iarnă geroasă, dar este ultimul lucru pe care orice femeie şi-l doreşte. Perinuţele şi fluturaşii din jurul abdomenului sau micile proeminenţe de pe coapse nu fac deloc casă bună cu starea de spirit a unei doamne. Kilogramele în plus sunt inestetice, încurcând destul de mult şi ţinuta vestimentară. Câteva kilograme pot fi fatale pentru fustele sau rochiile preferate, dar mai ales pentru pantalonii mulaţi şi mai subţiri care lasă să se vadă destul de bine formele. În cazul în care eşti în această situaţie, nu trebuie decât să decizi când vei începe programul de remodelare corporală. Cu cât mai repede, cu atât mai bine! Dacă nu ai rezultate într-un timp scurt, poţi să mai câştigi câteva săptămâni până când vei scoate din dulap ţinutele ceva mai subţiri.
Remodelarea corporală presupune ca tu să îţi schimbi, măcar puţin, modul de viaţă. Trebuie să te hrăneşti sănătos, să faci mişcare şi să încerci să fii disciplinată în ceea ce te priveşte. În cazul în care vrei să arăţi bine cât mai repede, nu trebuie decât să îţi stabileşti un set de reguli. FEMEIA îţi va da câteva sfaturi pe care tu vei decide dacă le vei urma sau nu.

MĂNÂNCĂ DIMINEAŢA!

Trezeşte-te din timp! Trebuie să mănânci înainte de a pleca la serviciu. Dacă iei micul dejun la timp, la cel mult o oră după trezire, te poţi bucura de o masă care să-ţi dea energie pentru mai mult timp. Cerealele şi ouăle îţi asigură necesarul de fibre şi proteine pentru câteva ore. Se pregătesc extrem de uşor, nu pierzi foarte mult timp şi te ajută să scapi de kilogramele nedorite. Poţi să îţi pregăteşti cerealele cu un iaurt dietetic şi să le savurezi în timp ce te machiezi. Deci nu ai cum să mai foloseşti scuza timpului…

UITĂ DE CARBOHIDRATI!

Renunţă la porţiile mari de paste, orez sau la pâine. Legumele, alunele şi nucile sunt cea mai bună sursă de carbohidraţi când încerci să slăbeşti rapid pentru primăvară.

MĂNÂNCĂ REGULAT!

Ca să porneşti în forţă metabolismul încetinit de iarnă, uită de mesele copioase şi propune-ţi să mănânci câte puţin de mai multe ori pe zi, chiar de cinci-şase ori pe zi. Mesele dese îţi vor oferi mai multă energie.

REIA PROGRAMUL DE MIŞCARE!

Dacă începi un regim de exerciţii fizice în care mergi de trei ori pe săptămână la sală, corpul tău va avea nevoie de mult mai multe substanţe nutritive pentru a face faţă. Dacă decizi să mergi la sală, nu insista asupra unei grupe musculare mai mult de trei săptămâni. Schimbă rutina pe fitness şi vei obţine rezultate mai satisfăcătoare pe termen mediu şi lung.

RENUNŢĂ LA DULCIURI!

Primăvară este cel mai bun moment să renunţi complet la dulciurile cu zahăr rafinat. Fructele sunt o opţiune gustoasă şi sănătoasă a ciocolatei, biscuiţilor sau napolitanelor.

CONSUMĂ APĂ!

Uită de sucurile acidulate şi bea apă din belşug, cel puţin opt pahare pe zi, alături de ceai verde sau de mentă şi sucuri de fructe neîndulcite. Menta proaspătă contribuie la limitarea poftei de mâncare.

ODIHNA LA LOC DE CINSTE!

Somnul este cel mai bun ajutor pe care i-l poţi oferi corpului tău, alături de o dietă echilibrată, ca să-l pregăteşti pentru lunile calde. Încearcă să te culci mai devreme, pentru a-ţi ajuta corpul să se adapteze la dieta de primăvară.

oana.carasaz.timpul@gmail.com 

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *