Moldova 1 a invitat reprezentantul României la „Eurovision” să evolueze la concurs împreună cu Lidia Isac

publicat în Media pe 26 Aprilie 2016, 11:12

Postul Public de Televiziune „Moldova 1” invită reprezentantul României la Concursul internaţional „Eurovision”, Ovidiu Anton, să evolueze alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac pe scena de la Stockholm. 

Apelul a fost făcut după ce România a fost exclusă din concurs după ce postul de televiziune TVR ar fi avut datorii faţă de organizatori concursului.

„Considerăm că este un precedent neplăcut în raport cu o televiziune publică. Suntem solidari cu întreaga echipă TVR şi ne exprimăm părerea de rău pentru faptul că echipele noastre nu vor fi în aceeaşi sală, pentru a se susţine reciproc, având în vedere spaţiul cultural şi valoric comun”, se spune în adresarea semnată de directorul Moldova 1, Mircea Surdu.

Odată cu acest mesaj de solidaritate, directorul Moldova 1 a lansat ideea unei colaborări dintre reprezentanţii celor două ţări. „Suntem convinşi că cei doi pot face un duet de excepţie cu piesa „Falling Stars” în semifinala 1 din 10 mai”, susţin iniţiatorii. De asemenea, reprezentanţii televiziunii publice menţionează că schimbările în conceptul de show, la o etapa atât de înaintată, presupun şi agrearea unor modificări cu organizatorul concursului, însă speră că prin eforturi comune momentele de criză vor putea fi depăşite.

Totodată, reprezentantul României este invitat pe 14 mai la Chişinău, unde va fi organizat un spectacol open air „Eurovision”, succedat de transmisiunea finalei ESC2016.

Totuși Ovidiu Anton a refuzat propunerea de a cânta la Eurovision alături de finalista Moldovei, Lidia Isac. Ovidiu apreciază gestul pe care l-a făcut țara noastră, însă spune că nu poate să accepte, deoarece își dorește să cânte piesa „Moment of Silence”.

Sursa: IPN