Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 08:22
Abonamente
 
 
 

Moldova 13 Aprilie 2014, ora 12:12

Moldova a devansat Ucraina la rugbi

Marime Font

Foto: rugby.md

Lotul naţional de rugbi a devansat selecţionata Ucrainei cu scorul 28-8 în meciul retur din cadrul Cupei Europei pe Naţiuni, seria 1B. Meciul a avut loc ieri la stadionul ”Dinamo” din capitală.

Deşi a avut superioritate din start, echipa naţională nu a reuşit să înscrie prima şi la mijlocul primei reprize a fost surprinsă de un atac al oaspeţilor, care au deschis scorul (5-0). Gazdele au egalat peste puţin timp cu un eseu realizat de căpitanul Veaceslav Titică, care apoi a mai marcat un eseu şi scorul a devenit 14-5.

Ostilităţile din teren au derulat în cea de-a doua jumătate a meciului când scorul a devenit 19-8, prin eseul reuşit de Oleg Prepeliţă, cel mai bun rugbist moldovean desemnat anul trecut. La finalul întâlnirii (minutul 37 de joc) gazdele au mai marcat un eseu prin acelaşi Oleg Prepeliţă. Scorul final fiind de 28-8.Lotul naţional a obţinut un bonus de punctaj graţie celor patru eseuri înscrise şi s-a egalat în clasamentul grupei, împărţind primele două locuri cu selecţionata Germaniei (ambele totalizează cîte 34 de puncte), şi păstrează şansa de a promova în grupa valorică în care evoluează reprezentativele Rusiei, Portugaliei, României, etc.

Următoarea partidă, rugbiştii moldoveni o vor susţine pe 26 aprilie, la Praga, cu selecţionata Cehiei. 

Sursa: Moldpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul