Moldova a devansat Ucraina la rugbi

publicat în Moldova pe 13 Aprilie 2014, 12:12

Lotul naţional de rugbi a devansat selecţionata Ucrainei cu scorul 28-8 în meciul retur din cadrul Cupei Europei pe Naţiuni, seria 1B. Meciul a avut loc ieri la stadionul ”Dinamo” din capitală.

Deşi a avut superioritate din start, echipa naţională nu a reuşit să înscrie prima şi la mijlocul primei reprize a fost surprinsă de un atac al oaspeţilor, care au deschis scorul (5-0). Gazdele au egalat peste puţin timp cu un eseu realizat de căpitanul Veaceslav Titică, care apoi a mai marcat un eseu şi scorul a devenit 14-5.

Ostilităţile din teren au derulat în cea de-a doua jumătate a meciului când scorul a devenit 19-8, prin eseul reuşit de Oleg Prepeliţă, cel mai bun rugbist moldovean desemnat anul trecut. La finalul întâlnirii (minutul 37 de joc) gazdele au mai marcat un eseu prin acelaşi Oleg Prepeliţă. Scorul final fiind de 28-8.

Lotul naţional a obţinut un bonus de punctaj graţie celor patru eseuri înscrise şi s-a egalat în clasamentul grupei, împărţind primele două locuri cu selecţionata Germaniei (ambele totalizează cîte 34 de puncte), şi păstrează şansa de a promova în grupa valorică în care evoluează reprezentativele Rusiei, Portugaliei, României, etc.

Următoarea partidă, rugbiştii moldoveni o vor susţine pe 26 aprilie, la Praga, cu selecţionata Cehiei. 

Sursa: Moldpres