Astăzi 18 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 15:19
Abonamente

CM 2018 27 August 2012, ora 07:27    Din editia print

Moldova a pierdut sportivi de aur

Marime Font

 

 
 
 

Jocurile Olimpice de la Londra au luat sfârșit și odată cu ele s-au terminat și discuțiile despre sport.  

Republica Moldova a participat onorabil, izbutind să câștige două medalii de bronz care pentru noi, cetățenii acestei țări, cântăresc cât aurul. Reușita halterofililor Cristina Iovu și Anatol Cârâcu este cu atât mai remarcabilă și demnă de luat în seamă, cu cât participarea sportivilor moldoveni la ultimele ediții ale Jocurilor a fost și mai modestă. Cu toate acestea, în țara noastră există mulți sportivi cu șansa de a deveni campioni, însă, din păcate, unii dintre ei preferă să evolueze sub alte drapele. La caiac canoe, de exemplu, am pierdut toate pozițiile, R. Moldova nereușind să obțină nicio medalie la această categorie după succesul din 1996 al lui Nicolae Juravschi.

Trebuie însă de remarcat că la Jocurile Olimpice de la Londra câțiva sportivi din R. Moldova au evoluat pentru alte state și au reușit să devină campioni olimpici.Victor Mihalachi

Canoistul originar din Florițoaia Veche, r-nul Ungheni, a intrat în cursa pentru aurul olimpic sub drapelul României. La fel ca și colegul său Liviu Dumitrescu, este triplu campion mondial și european la caiac canoe dublu. La Jocurile Olimpice de la Londra a participat la proba canoe dublu pe 1000 m. A înregistrat însă un rezultat slab, situându-se pe locul șapte.

Natalia VieruEste o jucătoare de baschet originară din Chișinău. Și-a început cariera la 11 ani în Clubul sportiv Speranța Chișinău. În componența acestei echipe a devenit câștigătoarea Campionatului deschis al Ucrainei. Remarcată de antrenorii ruși, Natalia Vieru a ajuns la Clubul Dinamo Kursk. După ce a primit cetățenia rusă, sportiva a câștigat de trei ori Euroliga cu noua sa echipă. Ocupă poziția de mijlocaș. A evoluat și în campionatul Slovaciei. La Jocurile Olimpice de la Londra a făcut parte din echipa națională de baschet a Federației Ruse, care s-a situat pe locul patru.

Alexei CorovașcovOriginar din Tighina, la Jocurile Olimpice de la Londra a făcut parte din lotul olimpic al Federației Ruse. La proba de 1000 m canoe dublu a obținut medalia de bronz. Se antrenează la școala de canoe din Tiraspol.

Alexandru DiacencoEste un sportiv originar din Tiraspol. La Jocurile Olimpice din 2012 a luat medalia de aur la proba canoe dublu pe distanța de 200 m. Această probă a fost inclusă pentru prima dată în programul competițiilor. A făcut parte din lotul olimpic al Federației Ruse. Se antrenează în orașul natal.

(I. M.)

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md