Astăzi 18 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 19:33
Abonamente
 
 
 

Fotbal 22 Ianuarie 2016, ora 08:53

Moldova a refuzat un amical cu România, înainte de Euro. A ales o rivală a „tricolorilor"

Marime Font

Oficialii FRF au propus omologilor de la Chişinău disputarea unui meci amical între România şi Moldova, înainte de plecarea naţionalei lui Anghel Iordănescu la Euro 2016, dar au fost refuzaţi. În schimb, vecinii vor juca o partidă de pregătire împotriva Elveţiei, una dintre adversarele "tricolorilor" la turneul final din Franţa.

Potrivit surselor Digi Sport, conducerea federaţiei de la Bucureşti şi-a dorit ca ultimul test al naţionalei înainte de Campionatul European să fie împotriva Moldovei. Oficialii de la Casa Fotbalului chiar au iniţiat discuţii în acest sens, dar fără succes.

În schimb, Moldova va întâlni Elveţia, adversara României în grupa A de la Euro. Partida va avea loc pe 3 iunie, la Lugano, la câteva zile după ce naţionala din Ţara Cantoanelor va juca împotriva Belgiei, al Geneva."Moldova nu are o echipă la înălţimea celei a Belgiei, dar dispune de multă calitate din punct de vedere al organizării jocului, similară celor ale Albaniei şi României, adversarele noastre în grupa de la Euro", a declarat selecţionerul elveţienilor, Vladimir Petkovic.

După refuzul Moldovei, FRF caută alt adversar pentru ultimul meci înainte de Euro. De asemenea, oficialii români aşteaptă răspunsuri pentru două jocuri de la finalul lunii mai.

"Avem două jocuri, unul pe 22 mai şi altul pe 26 mai. Adversarii deja sunt înştiinţaţi şi aşteptăm răspunsul lor. Urmează să mai avem un meci la Bucureşti, sper pe Arena Naţională, în care să prezentăm lotul, să fie o despărţire frumoasă, aşa cum s-a procedat şi în alte situaţii", a declarat Anghel Iordănescu.

România va juca împotriva Elveţiei pe 15 iunie, pe Parc des Princes din Paris, în a doua etapă din faza grupelor de la Euro.
 
Sursa: Digisport.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md