Ultima oră

Moldova ar putea avea televiziunie digitală terestră până în 2015

Potrivit, serviciului de presă al ministerului, modificarea cadrului legal existent în domeniul audiovizualului, este necesară din motiv că actuala lege nu este aplicabilă pentru reglementarea televiziunii digitale terestre, din cauza diferenţelor tehnice esenţiale între televiziunea analogică terestră şi cea digitală terestră. În format digital în banda unui canal de televiziune pot fi difuzate mai multe programe audiovizuale (ale difuzorilor diferiţi), în timp ce în cazul televiziunii analogice – doar unul singur. Respectiv, Codul audiovizualului al Republicii Moldova în vigoare (nr. 260-XVI din 27 iulie 2006) prevede eliberarea licenţei de emisie doar pentru cazul televiziunii analogice (un canal TV – un difuzor).

Proiectul în cauză va permite tranziţia în termeni legali de la televiziunea terestră la cea digitală, prin crearea unei noi platforme. Aceasta va face ca utilizatorii să recepţioneze gratuit prin antena terestră, în baza unui echipament de recepţie, mai multe programe TV în format digital.

Construcţia platformei digitale, depinde, inclusiv şi de existenţa cadrului legal corespunzător şi urmează să fie începută cît mai curînd posibil, ţinând cont de termenul-limită de tranziţie la televiziunea digitală, impus de Uniunea Europeană.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *