Ultima oră

Moldova ar putea exporta cireşe în UE peste 2 ani

De această părere este Ministrul agriculturii în exerciţiu, Vasile Bumacov. În prezent, circa 90 la sută din exportul actual de cireşe este spre ţările din Comunitatea Statelor Independente,potrivit IPN.

Potrivit ministrului, pentru ca Moldova să exporte cireşe în Uniunea Europeană, agricultorii trebuie să modernizeze ambalajul, să planteze noi soiuri, să folosească instalaţii performante de răcire şi sisteme de irigare.
„Suntem la începutul sezonului de export a producţiei agricole din R. Moldova, iar primul produs de export vor fi cireşele ”, a menționat Bumacov.

Ministrul a declarat că cireşele produse în Moldova sunt bune, doar că această ramură necesită reformată,iar un prim pas ar fi plantarea de soiuri de cireş care se păstrează mai bine. Astfel, toţi producătorii care vor planta livezi de cireş vor primi subvenţii de la stat de 10-15 mii de lei la hectar.

Pentru acest an este estimată o roadă de circa 8,3 mii tone de cireşe, dintre care șapte mii vor fi exportate, iar restul vor fi procesate la fabricile de conserve din Moldova.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *