Opinii și Editoriale

Moldova are nevoie de stejari

Sunt un fost pepecedist si doresc sa aduc la cunostinta tuturor celor care ma cunosc, a celor pe care, pe parcursul anilor, i-am chemat sa adere la aceasta formatiune sau cel putin s-o sustina in campaniile electorale, ca acum doi ani am parasit-o si nu mai am nimic in comun cu Iurie Rosca & Co. Vreau sa-mi cer iertare de la regretatul Grigore Vieru, de la Nicolae Dabija, Valeriu Matei, Ion Hadarca si toata intelectualitatea R. Moldova pentru faptul ca nu m-am orientat la timp si, sustinand niste persoane nedemne, am adus atatea pagube acestui popor.

Sper sa nu fiu ultimul intelectual care a parasit formatiunea in cauza. Viata ne-a demonstrat ca PPCD si intelectualitatea sunt notiuni incompatibile. Partidul lui Rosca, din crestin-democrat, s-a transformat in unul… degradat, daca-l mai putem numi partid. El seamana mai mult cu o secta agresiva in care membrii sunt obligati sa nu discute poruncile impostorului, ci sa le execute si tot lui sa i se inchine.

Satul nostru se afla la periferie, la distanta mare de capitala si, in afara de TV „Moldova 1” si Radioul National, nu avem posibilitatea sa vizionam si sa ascultam alte posturi. Lipsa de informatie obiectiva despre evenimentele de la Chisinau deseori ne pune pe ganduri si ne provoaca diferite suspiciuni. Nu cunoastem, de exemplu, daca au fost sau nu gasiti si trasi la raspundere asasinii primarului de Drasliceni – gurile rele sustin ca, daca nu i-au gasit pana acum, atunci e lucrul aceleiasi „organizatii teroriste” care l-a rapit si pe Cubreacov… Apoi, eliberarea de catre judecatorul de la Hancesti, in luna februarie, a asasinului nr. 1 a anului 2009 – cel care a ucis in public un Mos Craciun la Carpineni – ne demonstreaza cu prisosinta nu doar adevarata fata a justitiei noastre „independente” si a guvernarii, ci si modul in care microbii societatii de la „Flux” au castigat procesul de la Grigore Vieru… De asemenea, multi dintre consatenii mei se intreaba: oare atat de naiv sa fie Serafim Urecheanu, incat sa arunce in vant o groaza de bani pentru asasinarea unui cadavru politic, precum e liderul pepecedist? In ultimul timp, ienicerii lui Rosca sustin ca in Parlamentul RM nu trebuie sa fie prezenti „masoni”. De acord. Dar prezenta banditilor si a golanilor de strada e obligatorie in acest for?

Eu personal, meditand asupra campaniei electorale actuale si privind sigla PLDM, am incercat sa asociez unii lideri din istoria contemporana a R. Moldova cu unele specii de copaci de pe acest meleag. Si iata ce tablou se configureaza:

Mircea Snegur – un nuc batran si intelept, la care se incep a usca varfurile.
Petru Lucinschi – plop care face puf.
Vladimir Voronin – salcam boieresc cu multi spini atat pe el, cat si in jurul sau, de care e periculos sa te apropii nu doar descult, ci si incaltat.
Iurie Rosca – salcie de balta cu radacina putreda. E destul sa pui mana pe ea si pleaca dupa apa. O mica inundatie de primavara si nici locul nu-i ramane.
Vlad Filat – dupa respingerea cu darzenie a atacurilor si invinuirilor din partea guvernarii, s-a dovedit a fi un stejar de varsta medie gata sa infrunte orice calamitati. Cred ca anume de asemenea conducatori are acum nevoie R. Moldova.

Cu respect,
Leonid Pascaluta,
profesor de matematica, Liceul teoretic Caplani, r-l Stefan Voda

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *