Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la 19 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Actualitate 24 Iulie 2018, ora 12:22

Moldova și Ucraina introduc control comun la încă un șir de puncte de control moldo-ucrainene

Marime Font

Parlamentarii din Moldova și Ucraina au semnat opt protocoale privind introducerea unui control comun la punctele de trecere moldo-ucrainene.


Documentele au fost semnate la Odessa în cadrul unei ședințe comune în deplasare a Grupului de prietenie a Parlamentului Moldovei cu un grup de deputați din Rada Supremă a Ucrainei pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova, relatează Noi.md.

Potrivit Serviciului de presă al Consiliului Regional Odessa, participanții la ședință din partea Moldovei au fost: vicespicherii Parlamentului Moldovei Vladimir Vitiuc și Valeriu Ghilețchi, președintele Grupului de prietenie cu Ucraina a Parlamentului Moldovei, Eugeniu Nichiforciuc, președintele Comisiei pentru politică externă și integrare europeană a Parlamentului Moldovei, Violeta Ivanov, ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina, Ruslan Bolbocean, ambasadorul Moldovei în Ucraina în perioada 2006-2008 Sergiu Stati.În cadrul întrevederii, grupele de prietenie au examinat noul pod pentru automobile de lîngă localitatea Palanca din Republica Moldova, au discutat chestiunile privind cooperarea în domeniul transporturilor și infrastructurii turistice în regiunea Odessa și teritoriile adiacente Republicii Moldova.

La rîndul său, președintele Consiliului Regional Odessa, Anatoli Urbanski, a spus că construcția podului la Palanca pe șoseaua M-15 Odessa-Reni și a drumului propriu-zis este un exemplu elocvent de mișcare în direcția cursului european de dezvoltare. Potrivit lui, anume datorită reformelor reușite și inițiativelor președintelui, Petro Poroșenko, care a propus ca încasările peste plan obținute de pe urma perceperii taxelor vamale să se canalizeze pentru construcția drumurilor, în regiunea Odessa apar mai multe perspective de dezvoltare a regiunii la nivel internațional.

Parlamentarii ambelor țări au semnat următoarele opt protocoale privind introducerea unui control comun la punctele de trecere moldo-ucrainene, au discutat probleme privind securitatea informațională, ecologia, energetica, chestiuni privind cooperarea cu organizațiile de grant din Uniunea Europeană, au discutat planurile de cooperare comună pentru a doua jumătate a anului 2018.

Următoarea ședință a Grupului Interparlamentar de Prietenie „Moldova-Ucraina” este preconizată pentru toamna anului curent.


Sursa: noi.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul