Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 18:30
Abonamente

Guvern 18 Septembrie 2013, ora 12:52

Moldova își dorește un program de COOPERARE cu FMI

Marime Font

 
 
 

Echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional, condusă de Max Alier a avut o întrevedere cu Prim-ministrul Leancă, aflată în vizită în Republica Moldova, transmite serviciul de presă al Executivului.

Max Alier l-a informat pe Premier că prezenta misiune a FMI este una de monitorizare post-program şi are ca scop analiza situaţiei economice din Republica Moldova, precum şi examinarea necesităţilor de cooperare în vederea elaborării politicilor de asigurare a stabilităţii macroeconomice în ţara noastră. Max Alier a remarcat dinamica pozitivă a dezvoltării principalilor indicatori economici în prima jumătate a anului 2013 şi faptul că ţara noastră a avut una dintre cele mai înalte rate de creştere economică în Europa. Oficialul a apreciat şi tendinţele pozitive pe care le înregistrează Republica Moldova în combaterea sărăciei.

Reprezentanţii FMI au evidenţiat patru domenii de interes prioritar pentru actuala misiune: politicile fiscale, reformele structurale, stabilitatea sistemului financiar-bancar şi politicile monetare.Premierul a declarat că Guvernul este interesat în dezvoltarea relaţiilor cu FMI, menţionînd că acest aspect are un rol important şi pentru dialogul cu alţi parteneri de dezvoltare ai ţării noastre. De altfel, Leancă a mai menţionat că Executivul este deschis pentru discuţii cu experţii FMI asupra modalităţilor de depăşire a problemelor existente şi continuarea reformelor.

Actuala misiune FMI se va afla în Republica Moldova pînă la 1 octombrie. 

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md