Moldova își dorește un program de COOPERARE cu FMI

publicat în Guvern pe 18 Septembrie 2013, 12:52

Echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional, condusă de Max Alier a avut o întrevedere cu Prim-ministrul Leancă, aflată în vizită în Republica Moldova, transmite serviciul de presă al Executivului.

Max Alier l-a informat pe Premier că prezenta misiune a FMI este una de monitorizare post-program şi are ca scop analiza situaţiei economice din Republica Moldova, precum şi examinarea necesităţilor de cooperare în vederea elaborării politicilor de asigurare a stabilităţii macroeconomice în ţara noastră. Max Alier a remarcat dinamica pozitivă a dezvoltării principalilor indicatori economici în prima jumătate a anului 2013 şi faptul că ţara noastră a avut una dintre cele mai înalte rate de creştere economică în Europa. Oficialul a apreciat şi tendinţele pozitive pe care le înregistrează Republica Moldova în combaterea sărăciei.

Reprezentanţii FMI au evidenţiat patru domenii de interes prioritar pentru actuala misiune: politicile fiscale, reformele structurale, stabilitatea sistemului financiar-bancar şi politicile monetare.

Premierul a declarat că Guvernul este interesat în dezvoltarea relaţiilor cu FMI, menţionînd că acest aspect are un rol important şi pentru dialogul cu alţi parteneri de dezvoltare ai ţării noastre. De altfel, Leancă a mai menţionat că Executivul este deschis pentru discuţii cu experţii FMI asupra modalităţilor de depăşire a problemelor existente şi continuarea reformelor.

Actuala misiune FMI se va afla în Republica Moldova pînă la 1 octombrie. 

Timpul.md