Bună Dimineața

Moldova nu-i ceea ce se vede la TV

Oamenii care privesc televizorul chiar cred că Plahotniuc reconstruiește spitale sau donează bani, frigidere și aragazuri familiilor nevoiașe. Comedie, nu alta!  

Spun asta pentru că, recent, am fost în localitatea de baștină. Acolo sătenii privesc doar un post de televiziune de știri, unde din jumătate în jumătate de oră aud că Filat a furat milioane de euro și pentru asta trebuie pedepsit, iar tot binele care se face în țară se datorează unui singur partid. Acesta se dă drept pro-european, dar ieri s-a apucat să „se consulte” cu comuniștii.

Asta poate n-ar arăta atât de penibil dacă manipularea nu s-ar face chiar așa de evident. Cineva este prezentat drept monstrul națiunii, dar altcineva este uns cu miere și mângâiat pe cap. Evident, vorbesc despre imperiul media a lui Plahotniuc, dar presă de buzunar are și Filat (care încearcă să-l apere din răsputeri), are și Usatîi (care prezintă filme porno compromițătoare), are și Dodon cu Voronin, ba chiar și Ghimpu (care prezintă „exclusiv-uri” din oră-n oră).

O să revin totuși la alternativa celor din mediul rural, pe care, de fapt, ei nici n-o au. Informațiile corecte și echidistante nu ajung la urechile lor. Practic toate posturile cu acoperire națională le spală creierii și le prezintă doar o parte (comodă) de adevăr. Lucrul dat se întâmplă pentru că aceste posturi sunt deținute de aceeași persoană, care este cointeresată ca lumea să fie prostită și să nu realizeze că țara se duce de râpă. Manipulatorii însă nu înțeleg că într-o bună zi oamenii vor înțelege că sunt duși de nas. Când nu vor mai primi salarii și nici pensii, ei se vor răscula împotriva celor care-i conduc, iar atunci nu-i vor ajuta nici televiziunile, nici posturile radio, nici site-urile și nici bloggerii care le lustruiesc imaginea la comandă.

Spălarea de creier ar putea fi stopată de presa independentă, căreia, deocamdată, nimeni nu-i închide gura. Din păcate, aceasta însă nu prea este băgată în seamă. Asta se întâmplă pentru că instituțiile statului, care ar trebui să sancționeze și să pedepsească, sunt controlate politic și, la fel, ca presa de partid „latră” și „mușcă” doar atunci când li se cere.

Vine iarna, oamenii vor petrece tot mai mult timp în casă, respectiv în fața televizorului. De sărbători, iar vom vedea pe majoritatea posturilor TV cum PD-iști, sau unii ex membri ai acestui partid, vor duce cadouri la casele de copii.

Evident că manipularea încă va continua, întrebarea este: când societatea va realiza că R. Moldova nu-i ceea ce se vede la televizor?!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *