Actualitate

Moldovagaz a pierdut procesul cu ANRE

Potrivit unui comunicat de presă al ANRE, licenţă de furnizare a gazelor naturale la tarife nereglementate i-ar da posibilitate SA „Moldovagaz”, singurul importator de gaze naturale în Republica Moldova, să revândă gazele naturale celorlalţi furnizori, inclusiv întreprinderilor sale, la preţuri care nu vor putea fi reglementate de ANRE, iar aceasta va duce negreşit la majorarea costurilor ce urmează a fi incluse în tarif.

În intenţia de a obţine licenţa de furnizare a gazelor naturale la tarife nereglementate, SA „Moldovagaz” s-a adresat cu o cerere de chemare în judecată nu doar la Curtea de Apel Chişinău, ci şi la Judecătoria Râşcani. ANRE a solicitat scoaterea de pe rol a acestei cereri, acum patru luni, motivând că nu este de competenţa Judecătoriei Râşcani să examineze astfel de cereri.

SA „Moldovagaz” a solicitat ANRE, încă la începutul anului trecut, eliberarea unei licenţe de furnizare a gazelor naturale la tarife nereglementate, însă cererea a fost respinsă pe motiv că întreprinderea activează pe o piaţă necompetitivă.  

Sursa: Info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *