Sport

Moldoveanul Valeriu Calancea aduce „aur” pentru România

Atletul originar din Chişinău face parte dintr-o familie de sportivi, fratele său mai mic, Nicolae, fiind portar de bază la Zimbru Chişinău, dar şi internaţional moldovean la seniori. În cadrul Mondialelor de haltere din Turcia, Valeriu Calancea a obţinut cel mai bun rezultat al său, după o suspendare de doi ani din cauza dopajului.

În categoria de până la 94 kg, Calancea a avut o evoluţie mai slabă la exerciţiul „aruncat”, clasându-se pe locul cinci în clasament, cu rezultatul de 177 kg. Moldoveanul a strălucit însă la al doilea exerciţiu, „smuls”, la care a învins, ridicând o greutate de 220 kg. Titlul de campion în această probă i-a permis lui Valeriu Calancea să obţină şi distincţia de bronz în concursul general, cu un total de 397 kg.
La revenire de la Mondiale, „Gazeta Sporturilor” a aflat ce încă nu ştiau amatorii de sport despre Valeriu: la Chişinău, are şase fraţi şi o soră; îi plac fotbalul, muzica şi merge des la discotecă; nu are prietenă pentru că e pretenţios; crede în Dumnezeu, dar nu şi în Biserică.
Selecţionata RM s-a prezentat mai modest la ediţia curentă a Mondialelor. Iată locurile pe care s-au clasat cei şapte atleţi:

56 kg – Ghenadie Dudoglo – locul 18, Igor Grabucea – abandon
62 kg – Iurie Dudoglo – 16
77 kg – Alexandru Dudoglo – 11, Andrei Bârcă – 14
85 kg – Alexandru Şatalenco – 27
94 kg – Anatol Cârâcu – locul 9

În clasamentul general pe echipe, selecţionata RM s-a situat pe locul 18 din 63 de naţiuni participante.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *