Sport

Moldovenii au furatpunctele grecilor

R. Moldova – Grecia 1-1 (0-0)

Marcatori: V. Andronic (min.90), Gekas (33)

R. Moldova: Stanislav Namasco, Savinov (V. Andronic, 79), Lascencov (capitan), Armas, Catansus, Bulat, Sergiu Namasco (Comlionoc, 56), Iepureanu, Gatcan, Calincov, Bugaiov (Sofroni, 46)

Antrenor: Igor Dobrovolski

Avertismente: Gatcan, Lascencov (ambii R. Moldova), Tziolis, Kyrgiakos, Papadopoulos, Charisteas (toti Grecia)

Arbitru: Daniel Stalhammar (Suedia)

Stadion: „Zimbru” Chisinau, 10.500 spectatori

Miercuri seara, in premiera absoluta, selectionata de fotbal a R. Moldova a „smuls” un punct fara de pret in fata reprezentativei Greciei. Este de remarcat ca in cele trei meciuri directe disputate pana in prezent, jucatorii eleni au repurtat doar victorii, si doar in ultima partida din 11 octombrie anul trecut, elenii ne-au surclasat categoric (3-0). In alte doua partide scorul a fost destul de strans, 2-1 si 1-0 in favoarea adversarilor.

Dupa semiesecul de sambata cu Luxemburg (0-0), antrenorul Dobrovolski a aglomerat puternic apararea „tricolorilor”, mizand pe contraatac, unicul varf fiind Bugaiov, un jucator care a dezamagit prin numeroase ratari si clacari. In aceste conditii, prima repriza s-a jucat practic in jumatatea de teren a gazdelor. Actiunile ofensive insistente ale oaspetilor au derutat definitiv apararea „tricolorilor” in minutul 33, cand Gekas reuseste sa deschida tabela. La pauza a fost consemnat scorul 1-0.

In mitanul secund, Sofroni l-a schimbat pe Bugaiov, dar moldovenii au pornit cu mai multe forte spre poarta adversa abia dupa minutul 70. In minutul 79, antrenorul „tricolorilor” il introduce destul de inspirat pe teren pe Valeriu Andronic. In ultimul minut de joc, atacantul de la Bohemians (Cehia) reuseste sa inscrie cu capul si scorul devine 1-1, pastrat intact pana la fluierul arbitrului.

Este necesar de remarcat ca, aproape cu o jumatate de ora inaintea meciului, spectacolul de pe teren a fost precedat de un fascinant show desfasurat in tribune – cantece si scandari de sustinere a favoritilor, prezentate de numeroasele galerii ale celor doua selectionate. Acest „cor” al microbistilor moldoveni si eleni a completat cu mult fast seara zilei de miercuri, declarata de Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) drept Ziua Fairplay (ziua fotbalului curat).
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *