Bună Dimineața

Moldovenii de la sat au îndrăgit muzica clasică

Pentru a îmbina plăcutul cu utilul și pentru a aduce în atenția publicului câteva edificii importante pentru patrimoniul nostru, tinerii au ales câteva locații inedite pentru concerte, totodată oferind unui public mai larg posibilitatea de a susține concerte clasice. Astfel, concertele au avut loc în Muzeul Zemstvei din Capitală și conacul Ciolac-Malski din satul Bahmut, Ungheni care au nevoie de renovări. Muzeul Național de Artă din Chișinău și Castelul Mimi din satul Bulboaca, Anenii Noi, servesc drept două cazuri fericite când acestea sunt renovate.

Am urmărit cum s-au desfășurat primele trei concerte și care au fost impresiile oamenilor, mai ales ale celor din zona rurală. Am aflat că sala Casei de Cultură din Bahmut era plină de localnicii dornici de a asculta muzică clasică live, unii dintre ei având posibilitatea să o asculte pentru prima dată. La toate concertele biletele s-au epuizat din timp, iar la intrare s-au format cozi, fiindcă oamenii vroiau să ia parte la acest minunat festival.

Dacă v-am făcut curioși și dornici să ajungeți la concertul de închidere de la Castelul Mimi, aflați că biletele s-au vândut deja la începutul săptămânii, nu am reușit nici eu să-mi iau unul. Astfel, am înțeles că Moldova mai are o șansă să se apropie de valorile culturale prin interesul său față de artă pe care l-am observat la acest festival.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *