Actualitate

Moldovenii nu ar pleca la muncă peste hotare dacă ar avea un salariu de 12.600 de lei

Potrivit studiului, creșterea așteptărilor salariale este de 27%, cea ce este mai mult decât creșterea nominală a salariului în Moldova. Majorarea decalajului dintre salariul acceptat pentru a rămâne în Republica Moldova și salariul real plătit arată că intenția de migrație pentru a soluționa problemele financiare rămâne o preferință pentru cetățenii moldoveni.

Studiul relevă o scădere semnificativă a celor care sunt de acord cu o remunerare de până la 10 mii de lei și o creștere pronunțată a celor care consideră că salariul decent trebuie să fie de 15 mii de lei și mai mult. Fiind întrebați dacă în ultimele 12 luni angajatorul le-a mărit salariul, puțin peste 70% au declarat că nu, iar aproape 25% au declarat că da.

Întrebați ce măsură pensia sau salariul primit poate acoperi strictul necesar pentru consum într-o gospodărie, aproape 80% au spus că deloc nu le este îndeajuns salariul, iar 84% ­ pensia. La întrebarea cât de mulțumiți sunt de salariul sau venitul pe care îl au, 35,4% dintre cei intervievați au spus că nu sunt deloc mulțumiți, 46,7 ­ mai degrabă nemulțumiți și doar 15% au răspuns că sunt mai degrabă mulțumiți.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1042 de persoane, în perioada 29 iunie – 9 iulie. Marja de eroare este de plus-minus 2,8%.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *