Ultima oră

Moldovenii vor participa la Ziua Europeană a Grănicerilor

Evenimentul reuneşte conducători ai instituţiilor de frontieră ai statelor membre UE şi Europa de Sud-Est şi înalţi demnitari ai organismelor internaţionale din domeniul frontalier, care cu certitudine va da un impuls relaţiilor bilaterale şi multilaterale între Serviciului Grăniceri şi participanţii la eveniment în scopul cooperării pe toate dimensiunile de interes comun, informează Serviciul Grăniceri al R. Moldova.

Agenda delegaţiei Serviciului Grăniceri include mai multe măsuri, inclusiv trei conferinţe internaţionale.

Ieri şi azi, grănicerii moldoveni participă la două conferinţe în cadrul cărora vor fi puse în discuţie tehnologiile de supraveghere pentru controlul de frontieră, cele mai bune practici în domeniul supravegherii, cooperării internaţionale şi iniţiativei EUROSUR, de asemenea şi proiectele de cercetări în domeniu, finanţate de UE. Cea de a doua – cu genericul “Viitorul managementului de frontieră în Europa”, inclusiv rolul Agenţiei Frontex, este organizată cu ocazia celei de-a 5-a aniversări de la instituirea Agenţiei Frontex şi a primei celebrări a Zilei Europene a Grănicerilor.

Alexei Roibu va participa, miercuri şi vineri, la cea de-a XVIII-a Conferinţă internaţională pe probleme grănicereşti, unde urmează a fi abordate aspectele cu privire la mijloacele tehnice moderne şi sistemele aplicate în gestionarea frontierei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *