Timpul Liber

„Moldpres” la 20 de ani de la fondare

„Consider că presa este putere în stat, doar că cei care activează în presă trebuie să şi-o exercite, indiferent de ce părere au alţii din alte puteri ale statului. Având puterea, exercitaţi-o în interesul cetăţeanului”, a subliniat premierul R. Moldova.

Directorul general al AIS „Moldpres”, Vlad Darie, a remarcat că cele mai importante evenimente din viaţa poporului, începând cu declararea independenţei şi continuând cu „tragicul conflict de la Nistru, problemele tranziţiei, crearea instituţiilor democratice şi schimbarea regimurilor de conducere – toate şi-au găsit reflectare în activitatea agenţiei. „Moldpres” a fost portavoce a năzuinţelor poporului nostru spre independenţă”, a conchis Vlad Darie.

La festivitate au fost prezenţi primul preşedinte al R. Moldova, Mircea Snegur, cel care a semnat hotărârea privind crearea Agenţiei Naţionale „Moldpres”, precum şi ex-preşedintele Petru Lucinschi, o parte din foştii directori ai agenţiei şi parteneri ai „Moldpres” din România, Georgia, Letonia, Rusia şi Ucraina.

Mircea Snegur s-a arătat mulţumit de faptul că agenţia revine la normalitate şi că „nu s-a distrus chiar tot ce s-a făcut în primul deceniu de existenţă, permiţând conducerii democratice de acum să restabilească pierderile produse pe timpul dominaţiei de opt ani a unui singur partid”. Dumitru Ţâra, ex-director general al „Moldpres”, a subliniat că „agenţia a fost şi cred că va fi pe viitor un generator de idei la nivel naţional”.
Tot cu acest prilej, directorul general Vlad Darie a ţinut să menţioneze că „Moldpres” va începe o nouă etapă şi că în curând se va lansa foarte puternic pe piaţa informaţională din regiune. „Sunt convins că pe harta informaţională a Europei va străluci şi Agenţia informaţională „Moldpres”, ca simbol şi portavoce ale statului democrat R. Moldova”, a menţionat Darie.

Agenţia Informaţională de Stat „Moldpres” a fost fondată prin hotărârea Sovietului Suprem al R. Moldova cu nr. 122-XII din 20 iunie 1990, în urma lichidării Agenţiei moldoveneşti de informaţii (ATEM). Din 1994, „Molpres” începe editarea „Monitorului Oficial al R. Moldova”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *