Actualitate

Momeala pentru saraci

Miercuri, 17 iunie, prima doamna Taisia Voronin a poposit in raionul Nisporeni. Ea nu s-a dus cu mainile goale, ci cu haine si rechizite scolare pentru copiii care anul acesta vor merge in clasa intai, si cu produse alimentare pentru familiile sarace.

Taisia Voronin a vizitat Liceul teoretic din satul Milesti, unde s-au adunat si oameni din satele vecine Balanesti si Gaureni, sperand ca tuturor li se va da cate ceva. Ea insa a impartit cu masura ajutoarele. Din cei 41 de copii din Milesti care vor merge la scoala, au primit uniforme si rechizite in valoare de aproape 1500 lei doar 26 de copii. Ceilalti s-au intors acasa plangand… Parintii lor au inceput sa se certe cu asistenta sociala care a intocmit lista, invinuind-o ca le-a dat ajutor nu tocmai celor mai saraci, dandu-l exemplu pe feciorul preotului din sat, care a beneficiat si el de ceva. Apoi, in limba rusa, Taisia Voronin a povestit despre evenimentele din 7 aprilie, invinuindu-i, evident, pe democrati de organizarea dezordinilor in masa. Ea le-a spus satenilor ca n-a venit sa faca agitatie electorala, dar i-a sfatuit sa se gandeasca bine cu cine vor vota. „Daca veti vota cum trebuie, veti primi mai mult ca acum”, a spus doamna Voronin.

A doua zi, adica ieri, la Liceul din Milesti a descins si reprezentantul guvernului in raionul Nisporeni. Acesta i-a criticat pe pedagogi ca nu au primit-o cum se cuvine pe prima doamna. „Noi i-am propus ceai, cafea si dulciuri, dar ea nu a dorit sa serveasca. Altceva ce-i puteam face”, s-au intrebat nedumerite profesoarele… PCRM a inceput intalnirile electorale chiar de luni. La 15 iunie, viceprim-ministrul Victor Stepaniuc si ministrul de Interne Gheorghe Papuc au vizitat raionul Anenii Noi. Cei doi membri ai guvernului au stat de vorba cu politistii, pedagogii si medicii. Papuc s-a intalnit cu politistii la Casa de cultura. Au incuiat usa de la sala de festivitati si s-au aflat in sedinta timp de doua ore. Nimeni dintre cei prezenti in sala nu a dorit sa spuna despre ce le-a vorbit ministrul si ce ordine le-a dat… In acelasi timp, Victor Stepaniuc se intretinea cu pedagogii si medicii, la Liceul „Mihai Eminescu” si Spitalul raional.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *