Auto

Moment istoric: Dacia Logan MCV devine Lada Largus în Rusia

Acum ceva mai mult de 20 de ani, pe când Dacia era maşina României, iar Lada era mândria industriei sovietice de automobile, cele două mărci se aflau într-o concurenţă interesantă, fiind două dintre puţinele mărci ale blocului est-european care reuşiseră să se impună pe pieţele lor de origine. Evident, "concurenţa" nu însemna pe atunci ce înseamnă astăzi, cele două mărci fiind protejate de graniţe, regim şi orânduirea economică a vremurilor. Pe atunci, însă, nimeni nu se gândea că la sfârşitul anului 2011 vom vedea primul model Lada care, sub sigla mărcii ruseşti, are o caroserie de Dacie.

Şi totuşi, se întâmplă. Dacia Logan MCV devine Lada Largus în Rusia pe filieră Renault, constructorul francez fiind în acelaşi timp deţinătorul Dacia şi AvtoVAZ, producătorii mărcii Lada. În aceste condiţii, francezii au profitat de frăţia indirectă instalată între cele două mărci istorice ale fostului blocul comunist şi de faptul că Dacia nu există ca marcă pe piaţa rusească pentru a scoate pe piaţa rusească Loganul MCV sub sigla Lada.

Modelul va fi lansat la Salonul Auto de la Moscova, noul Lada Largus urmând să fie produs chiar la Togliatti, în uzina deţinută de Lada, dar cu piese trimise pachet de la Mioveni. Mai mult, Lada va utiliza platforma B0 a lui Logan la producţia următoarelor modele ale mărcii, chiar dacă ele vor semăna sau nu cu cele din gama modelului românesc.

Pe lângă sigla nouă şi câteva detalii subtile exterioare, principalele diferenţe dintre Logan MCV şi Lada Largus rezidă în faptul că modelul rusesc va fi plasat ceva mai sus pe piaţă din punctul de vedere al poziţionării de preţ. Astfel, modelul Lada va dispune în standard de elemente precum servodirecţie, ABS, închidere centralizată sau volan reglabil pe înălţime şi adâncime.

Sursa: Automarket.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *