Momentul în care Francois Hollande a aflat de atacuri (GALERIE FOTO)

publicat în Internațional pe 15 Noiembrie 2015, 10:08

80 de mii de oameni erau, seara trecută, pe Stade de France, la meciul amical dintre Franţa şi Germania. Printre ei, în tribuna oficială, şi preşedintele Francois Hollande. La câteva momente după producerea atentatelor, ofiţeri de securitate au ajuns la preşedintele francez.

În presa britanică au apărut imagini cu momentul în care preşedintele francez Francois Hollande a aflat de atacurile de la Paris. Imediat după aceea, liderul Franţei a urcat în cabina de control a stadionului şi a vorbit la telefon cu miniştrii, înainte de a fi evacuat de pe arena sportivă.

Partida a continuat şi s-a încheiat cu victoria Franţei, cu 2 la 0. Însă, după fluierul final, sute de spectatori au rămas pe gazon, opriţi de forţele de ordine să iasă pe străzile care încă nu erau sigure. Fotbaliştii germani au petrecut noaptea în vestiarele arenei.

Bilanţul victimelor atentatelor teroriste din Paris a ajuns la 129 de morţi şi 352 de răniţi, dintre care 99 în stare gravă, a anunţat procurorul general din Paris, Francois Molins, citat de publicaţia franceză Le Figaro. Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care susţine că acestea sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak. Patru persoane au fost arestate în Bruxelles în cazul atentatelor teroriste din Paris.

sursa: digi24.ro