Opinii și Editoriale

Monarhul comunist s-a autodenuntat

Ex-presedintele Voronin si-a varsat recent amarul intr-un interviu, precum ca a fost tradat de cativa curteni… Adica, l-a tradat… Familia. Voronin s-a scapat cu vorba si a spus un adevar: pentru prima oara a recunoscut ca si el, si partidul sau (si RM!) – toti lucrau pentru… Familie. El a valorificat din plin istorica traditie monarhica, mentinandu-i toate atributele. Vinovati de aceasta suntem noi, obisnuiti cu zicala „capul plecat”. Si ma mir cum cei care sunt la putere au capul aplecat inca la multe „treburi” facute de „marele suveran”…

Deschid site-ul TVM si imi apare intrebarea: „Oare cat se poate, oare pana unde? Cum sa stea in capul institutiei publice, platita de noi, un asemenea „baron”? Poate celor de la putere le place sa fie „turnati” pe cap cu toate „adevarurile comuniste”, dar din respect pentru noi, cei care am votat schimbarea, trebuiau sa faca ceva… Oare cu un dulau tavalit in „glodul rosu” trebuie sa te porti cu manusi albe? Daca el e la fel de grosolan si incapatanat ca si seful sau, de ce nu-l „gadiliti” oleaca, fratilor guvernanti, verificand ce a facut cu milioanele de lei platite de noi?

Recent aud despre un tanar artist cu nume Todercan in filmul „Lupii si Zeii”. (Apropo de lupi, as zice ceva despre unul dintre ei, dar ma tem ca voi fi acuzat ca distrug Alianta.) Nu am vazut filmul, dar presupun ca a fost sustinut financiar din bugetul de stat cand erau la putere „lupii rosii”. Sau nu? A spus bine cineva ca noua putere e plimbata cu carul cel vechi. Asa este. Papucii, Gurbulii, Todercanii, Marchelii de Balti si altii inca mai conduc, chiar daca nu se afla in prima linie a puterii.

Sfarsit de an fiind, inchei pe o nota optimista: vreau sa recunosc ca Voronin a FOST bun. Asa cum era, ne tinea in spectacol. Sadea o data pe an un copac si a „castigat” cateva sute de hectare de padure. Mergea o data la monumentul lui Lenin si „lua” cateva sute de pionieri. Impartea Focul Sfant impreuna cu Vladaca si „lua” cateva mii de enoriasi sa-l voteze. Apoi venea Ziua Vinului si… bradul furat de Gumenita. Asa ne-a distrat opt ani. Sa fie sanatos, asa cum i-a dorit si Sergiu Mocanu! Sughit bun lui Tkaciuk si Reidman, dar si consilierilor la ai nostri, ca pot sa ia pilda si ei cum sa guverneze doua mandate. Cel putin doua!

La multi ani!!!
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *