Astăzi 22 Ianuarie 2020, Miercuri - Ultima actualizare la ora 16:33
Abonamente

Actualitate 17 Octombrie 2019, ora 07:53

Moody’s Analytics prezice că Donald Trump va câștiga detașat alegerile din 2020 pentru Casa Albă

Marime Font

Președintele Donald Trump va câștiga fără probleme un nou mandat de lider al Statelor Unite la alegerile ce se vor desfășura în luna noiembrie a anului viitor, anticipează Moody’s Analytics, care creditează starea bună a economiei americane pentru foarte posibilul success electoral al republicanului.

„Dacă alegătorii ar vota în primul rând pentru ce au în buzunare, președintele își va zdrobi competitorii,” susține o analiza a companiei, care a reușit să prezică cu exactitate câștigătorul fiecărui scrutin prezidențial american începând din 1980, cu excepția celui din urmă cu trei ani (când Trump a învins-o pe rivala sa democrată, Hillary Clinton). Potrivit analizei realizate de Moody’s, singura șansă reală a Partidului Democrat de a câștiga Casa Albă va fi o prezență masivă la vot a sustinatorilor democrati si a independentilor care prefera democratii.

Potrivit Modelului Electoral Prezidențial 2020, Moody’s Analytics anticipează o victorie clară a președintelui Trump la alegerile din toamna viitoare. Compania a realizat trei modele economice diferite pentru a evalua cursa din 2020 și, în fiecare dintre ele, republicanul este creditat cu câștigarea detașata a competiției în fața rivalului democrat.

Loading...


Exceptând cazul în care până la alegeri nu se va produce o situație neobișnuită (spre exemplu, Trump va fi înlăturat din funcție ca urmare a Ukrainegate sau economia Statelor Unite intră în recesiune), victoria republicanului în Colegiul Electoral ar putea depăși cu ușurință succesul său din 2016 împotriva lui Hillary Clinton.

În noiembrie 2016, Trump a obținut 304 de voturi electorale, față de doar 227 pentru contracandidata sa democrată (Colegiul Electoral este un corp de electori constituit la fiecare patru ani cu scopul exclusiv de a alege președintele și vicepreședintele Statelor Unite. Colegiul este format din 538 de alegători, iar pentru a câștiga alegerile este necesară o majoritate absolută de 270 de voturi electorale).

Experții de la Moody’s și-au bazat analizele pe ceea ce cred consumatorii americani despre propria lor situație financiară, pe câștigurile pe care piața bursieră le-a obținut în timpul mandatului lui Trump și pe perspectivele șomajului, care au scăzut la minimul ultimilor 50 de ani. În cazul în care aceste variabile se vor menține, președintele republican pare că nu va avea nicio problemă să obțină un nou mandat de patru ani.

„Dacă peste un an economia este aceeași ca în prezent, sau aproximativ aceeași, atunci puterea funcței este puternică și șansele electorale ale lui Trump sunt foarte bune, în special dacă democrații nu vor fi entuziaști și nu vor ieși la vot”, a declarat Mark Zandi, economist șef la Moody’s Analytics și co-autor al analizei împreună cu alți doi colegi, Dan White și Bernard Yaros. „Este vorba despre numărul celor care vor vota,” a spus Zandi.

Cele trei modele arată că, dacă participarea la vot va fi moderată, Trump va obține cel puțin 289 de voturi electorale. Șansele sale scad în cazul unei prezențe masive la vot a democraților și cresc dacă prezența acestora la urne va fi scăzută.

Dintre cele trei modele analizate, Trump a obținut cele mai bune rezultate în ceea ce privește modul în care americanii se raportează la finanțele lor actuale, așa-numitul model al portofelului (care analizează prețul benzinei, al caselor și veniturile personale ale populației). În acest scenariu, presupunând că va exista o prezență medie la vot, republicanul va obține 351 de voturi electorale față de doar 187 pentru rivalul democrat (oricare va fi acela).

În modelul bazat pe câștigurile bursei, Trump ar obține 289 de voturi electorale (249 pentru democrat), în timp ce analizarea modelului bazat pe starea șomajului indică un scor și mai detașat (332-206). Analizarea împreună a celor trei modele indică faptul că Trump va obține 324 de voturi electorale, cu peste o sută mai mult decât rivalul democrat (214 de voturi electorale).

„Din cele trei, modelul protofelului este cel mai motivat din punct de vedere economic. Dacă alegătorii ar vota în primul rând pentrui ceea ce au în buzunare, președintele și-ar zdrobi competiția,” se arată în raport. „Acest lucru arată importanța pe care sentimentul economic dominant la nivelul gospodăriei ar putea să îl joace la următoarele alegeri,” explică Moody’s Analytics.

Modelele care stau la baza analizelor realizate de Moody’s au fost testate încă din 1980 și au fost corecte de fiecare dată – cu excepția anului 2016, când ele au indicat că Hillary Clinton va obține o victorie strânsă. Autorii au afirmat atunci că „modele de participare neașteptate” în favoarea lui Trump au provocat eroarea, însa ei au ajustat aceste lucruri pentru ultimele previziuni. Analiștii Moody’s au mai afirmat că vor actualiza previziunile pe măsură ce condițiile economice se dezvoltă și se schimbă.

Ce cred analiștii

Rezultatele analizei realizate de către Moody’s Analytics ar putea reprezenta o surpriză, având în vedere rata de popularitate constant sub 50% a președintelui Trump și faptul că aproape toate sondajele de opinie recente arată că el va pierde alegerile în fața celor mai puternici candidați democrați (Partidul Democrat nu și-a desemnat încă candidatul pentru alegeri, iar cursa internă strânsă dintre cei peste 15 competitori ar putea afecta, cred analistii, șansele nominalizatului în confruntarea finală cu Trump).

În plus, liderul republican traversează în această perioadă unul dintre cele mai delicate momente din mandatul său, după ce, la sfârșitul lunii septembrie, democrații au anunțat că vor deschide o anchetă formală de punere sub acuzare a președintelui ca urmare a apariției unor informații că a solicitat Ucrainei să-l ancheteze pentru corupție pe fostul vicepreședinte Joe Biden, unul dintre principalii săi contracandidați în lupta pentru Casa Albă, și pe fiul acestuia, Hunter.

Cu toate aceste probleme pentru președinte, raportul Moody’s a afirmat că ratele relativ stabile de favorabilitate ale lui Trump (el nu a coborât niciodată sub 40% în preferințele alegătorilor) sunt un punct de referință ideal pentru modul în care se va descurca republicanul în alegeri.

În opinia celor de la Moody’s Analytics, cursa electorală ar putea fi decisă de câteva districte cheie din Pennsylvania, pe care Trump le-a câștigat în 2016. Înainte de scrutinul trecut, acest stat votase candidatul democrat la precedentele cinci alegeri prezidențiale.

Mark Zandi a afirmat că, în mod concret, districtul Luzerne, în partea de nord-est a statului, „este, fară glumă, cel mai important district în tot scrutinul.” În opinia economistului șef de la Moody’s, Trump nu trebuie nici măcar să câștige districtul, ci are nevoie doar de o prezență puternică la vot a suporterilor săi (în urma cu trei ani, el a obtinut aici 51.8% din voturi, față de 46.8% pentru Clinton).

Foarte importante vor fi și Michigan și Wisconsin, iar ca sa câstige alegerile Trump trebuie să se asigure că războaiele comerciale nu vor avea efecte negative asupra ratei șomajului în aceste state-cheie.

În opinia experților, analiza Moody’s indică că democrații vor trebui în primul rând să atace performanța economică a lui Trump pentru a avea o șansă reală la președinție. Analiștii au remarcat de altfel o încetinire a economiei în acest an, cu o creștere așteptată de doar aproximativ 2%, cu mult sub promisiunile lui Trump de 3% sau chiar mai mult în fiecare an.

Crearea de locuri de muncă a încetinit, de asemenea, la 157.000 pe lună în ultimele trei luni, de la peste 200.000 pe lună anul trecut. De asemenea, impactul tarifelor impuse Chinei și altor țări a lovit în mod deosebit în statele industriale care sunt esențiale pentru realegerea lui Trump. La rândul ei, producția industriala a scăzut în fiecare din ultimele două luni și deteriorarea ei ulterioară ar putea afecta modelele economice analizate.

Analiza Moody’s confirmă astfel lucrurile pe care le-am explicat și cu alte ocazii. Până la urmă, starea economiei Statelor Unite este principala preocupare a majorităţii alegătorilor americani. În acest context, menţinerea unei economii puternice este esenţială pentru ca popularitatea preşedintelui Trump să rămână la peste 40 de procente şi el să continue să aibă şanse semnificative la scrutinul din 2020.

De aceeea, analiştii cred că, pe lângă cei aproximativ 30% care formează baza sa electorală solidă, Trump se mai bucură de sprijinul unui segment de cel puţin 12-15% din alegătorii americani care ţin cont foarte mult de starea economiei. Dacă aceasta va continua să evolueze pozitiv, e foarte probabil ca susţinerea lor pentru Trump să continue şi chiar să crească.

O economie cu probleme îi va îndepărta însă pe aceştia de liderul de la Casa Albă şi ar slăbi puterea sa politică. Într-un cuvânt, Trump depinde de starea economiei aşa cum aproape toţi preşedinţii americani din ultimele decenii au depins de ea, iar dacă economia este cea care îl susţine acum pe liderul republican, tot ea ar putea să se transforme în principala sa vulnerabilitate.

În ceea ce-i privește pe democrați, analiza indică că doar o prezență masivă la vot a susținătorilor lor îi va ajuta să câștige Casa Albă. „Democrații pot câștiga în continuare dacă sunt capabili să se prezinte la vot la un nivel record, dar, în condiții normale de participare, previziunile arată că președintele Trump este cel care triumfa,” susține raportul.

Pentru a înclina balanța în favoarea lor este esențial asadar ca democrații să beneficieze și de participarea la vot, în numar mare, a propriilor suporteri si a independentilor favorabili Partidului Democrat. „Democrații trebuie să fie în alertă maximă. Dacă istoria ne oferă vreun exemplu și vom avea o prezență la vot medie, (democrații) vor pierde,” a declarat Mark Zandi.

Surse: Moody’s, CNBC, Politico

 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 16:33

Biserica Romano Catolică elimină mențiunile despre „mama” și „tata” de pe certificatele de botez, informează Lefigaro. Mai mult, pe acte nu vor apărea nici termenii de „fiu” și „fiică”. Conform sursei citate, decizia Bisericii Romano...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 16:19

ULTIMA ORĂ /// PSRM vrea să modifice Constituția ca Dodon să poată numi judecătorii direct. Proiectul a fost AVIZAT de Guvernul Chicu

ULTIMA ORĂ /// PSRM vrea să modifice Constituția ca Dodon să poată numi judecătorii direct. Proiectul a fost AVIZAT de Guvernul Chicu

Guvernul a avizat proiectul de lege privind modificarea Constituției. Inițiativa propune schimbarea modului de numire în funcție a judecătorilor și reglementează activitatea Consiliului Superior al Magistraturii, informează Radio Chișinău.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 16:13

Capra cu 3 iezi a fost transformată în thriller/ VIDEO

Capra cu 3 iezi a fost transformată în thriller/ VIDEO

 Izolată de lume, o mamă rămasă văduvă apără, cu orice preţ, ce a mai rămas din familia ei. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 15:37

PG: Veaceslav Platon nu va fi întors Ucrainei şi nu va fi extrădat Rusiei

PG: Veaceslav Platon nu va fi întors Ucrainei şi nu va fi extrădat Rusiei

Procuratura Generală a Republicii Moldova a comunicat autorităților din Ucraina și Federația Rusă despre imposibilitatea satisfacerii solicitării de întoarcere a inculpatului Veaceslav Platon pe teritoriul Ucrainei și, respectiv, de extrădare a numitului către Rusia, transmite...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 15:06

Planul unioniștilor pentru ziua de 24 ianuarie. Evenimentele dedicate celebrării a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

Planul unioniștilor pentru ziua de 24 ianuarie. Evenimentele dedicate celebrării a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

Celebrarea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române va aduna la Iași unioniștii din România și Republica Moldova. Aceștia vor organiza un Marș al Unioniștilor, marcat de momente de reculegere în memoria artizanilor Unirii Principatelor și coregrafice, printre care...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 15:06

HOROSCOP 2020. 5 zodii își dau restart la viață

HOROSCOP 2020. 5 zodii își dau restart la viață

Pentru anul 2020, astrologii anunţă a fi un an prosper pentru cinci native din zodiac. Atât pe plan sentimental, cât şi pe plan social şi profesional. Însă, chinionul stă departe şi de alţi nativi din zodiac. Printre cele mai norocoase semne zodiacale, în anul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 14:52

“DFM” îl acuză pe premierul Ion Chicu de hărțuire a mediului de afaceri

“DFM” îl acuză pe premierul Ion Chicu de hărțuire a mediului de afaceri

Compania „DFM” SRL a transmis o scrisoare adresată prim-ministrului Ion Chicu în care și-a exprimat indignarea în legătură cu declarațiile premierului privind intențiile autorităților de a contribui la încheierea activității „DFM” SRL, cel mai...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 14:38

Batrîncea a depus o PLÂNGERE penală pentru a verifica DE CE AU a fost pornit un dosar penal împotriva PSRM pentru finanțare ilegală

Batrîncea a depus o PLÂNGERE penală pentru a verifica DE CE AU a fost pornit un dosar penal împotriva PSRM pentru finanțare ilegală

PSRM va depune o plângere penală pentru a verifica modul în care a fos pornit dosarul cu privire la finanțarea partidului. Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că dosarul este unul comandat,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 14:24

Victor Chironda „caută” angajați primărie: „Salarii mici. Mult de lucru. Însă asta e temporar. Până FACEM ordine”

Victor Chironda „caută” angajați primărie: „Salarii mici. Mult de lucru. Însă asta e temporar. Până FACEM ordine”

Victor Chironda are nevoie de angajati. Acesta anunta concursuri pentru suplinirea functiilor vacante la Directia Arhitectura, Urbanism, Relatii Funciare si Cadastru.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 14:22

Vor fi majorate cotele de export în UE pentru strugurii de masă, prunele şi cireşele din R. Moldova

Vor fi majorate cotele de export în UE pentru strugurii de masă, prunele şi cireşele din R. Moldova

Agricultorii din R. Moldova vor putea exporta în UE cantități mai mari de struguri, prune și cireșe, fără a achita taxele vamale. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a aprobat miercuri, 22 ianuarie, avizul consultativ privind inițierea negocierilor și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 13:56

Curtea Constituțională a decis că alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului este neconstituțională / Meleșcanu urmează să fie revocat din funcție

Curtea Constituțională a decis că alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului este neconstituțională / Meleșcanu urmează să fie revocat din funcție

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, stabilind că este neconstituţională, au declarat, pentru G4Media.ro, surse din CCR.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 13:53

După Olesea Stamate, Vlad Țurcanu și Dorin Chirtoacă CANDIDEAZĂ pentru funcția de deputat din circumscripția Hîncești / 15 martie 2020

După Olesea Stamate, Vlad Țurcanu și Dorin Chirtoacă CANDIDEAZĂ pentru funcția de deputat din circumscripția Hîncești / 15 martie 2020

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, este candidatul înaintat de formațiunea Mișcării Politice „UNIREA” la funcția de deputat pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 13:18

Pește inclus în Cartea Roșie, vândut la PIAȚA CENTRALĂ cu 30 de lei

Pește inclus în Cartea Roșie, vândut la PIAȚA CENTRALĂ cu 30 de lei

În urma autosesizării privitor la materialul apărut în sursele mass-media despre comercializarea resurselor piscicole incluse în Cartea Roşie a R Moldova, în temeiul art.440 alin.(3), Cod contravențional al R Moldova, la 21.01.2020 Inspecția pentru Protecția Mediului...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 12:51

APROAPE DE TRAGEDIE! 5 ELEVI, intoxicați la Colegiu Tehnologic

APROAPE DE TRAGEDIE! 5 ELEVI, intoxicați la Colegiu Tehnologic

Cinci elevi de la Colegiu Tehnologic din Capitală, au fost aduşi noaptea trecută la Institutul Mamei şi a Copilului, după ce s-ar fi intoxicat cu vapori de vopsea.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 12:44

Ekaterini Sakellaropoulou, prima femeie aleasă în funcţia de preşedinte al Greciei

Ekaterini Sakellaropoulou, prima femeie aleasă în funcţia de preşedinte al Greciei

 Parlamentul de la Atena a ales-o miercuri pe Ekaterini Sakellaropoulou în funcţia de preşedinte al Greciei, prima femeie care ocupă acest post în istoria ţării, transmite AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 12:30

FOTO// Apartament cuprins de flăcări, în Chișinau.Trei MINORI, în periol!

FOTO// Apartament cuprins de flăcări, în Chișinau.Trei MINORI, în periol!

În dimineața zilei de 22 ianuarie un incendiu a izbucnit într-un bloc locativ cu cinci nivele de pe strada Sarmezegetuza 1 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 06:16. Potrivit datelor înregistrate, un apartament cu 2 camere de la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 12:06

Yardsale "Ticket to love"

Yardsale "Ticket to love"

Reușiți să prindeți TICKET TO LOVE și să călătoriți cu locomotiva care vă duce spre dragoste! Pe data de 9 februarie, de pe peronul Gării Feroviare pornește locomotiva iubirii YARDSALE care ține drumul spre primăvară! În timp ce trenul așteaptă la peron, împreuna...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 10:37

Igor Dodon și zecile de întâlniri de la Moscova au SCUMPIT GAZUL /// În 2019 am plătit MAI MULT decât 2016 / Cum a evoluat prețul la gaz în ultimii ani

Igor Dodon și zecile de întâlniri de la Moscova au SCUMPIT GAZUL /// În 2019 am plătit MAI MULT decât 2016 / Cum a evoluat prețul la gaz în ultimii ani

Moldoga Gaz a publicat pe site-ul său prețul gazelor naturale procurate pentru perioada 2015 - 2019. 

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 22 Ianuarie 2020, ora: 10:32

La cererea lui Ion Ceban, șefa Direcției generale educație și-a dat demisia. Împreună cu Rodica Guțu, primarul i-a concediat și pe cei doi șefi adjuncți ai Direcției. Cine vine în locul lor

La cererea lui Ion Ceban, șefa Direcției generale educație și-a dat demisia. Împreună cu Rodica Guțu, primarul i-a concediat și pe cei doi șefi adjuncți ai Direcției. Cine vine în locul lor

Sefa Directiei generale educatie, tineret si sport, Rodica Gutu si-a depus demisia, iar ieri Ion Ceban i-a semnat cererea de plecare din functie, informează protv.md

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 22 Ianuarie 2020, ora: 10:29

DIN BANI EUROPENI /// Un sistem informațional de monitorizare a consumului de energie va fi lansat în Chişinău

DIN BANI EUROPENI /// Un sistem informațional de monitorizare a consumului de energie va fi lansat în Chişinău

Un sistem informaţional de monitorizare a consumului de energie în clădirile publice – EMIS - va fi lansat în Chişinău. Sistemul va fi dezvoltat cu suportul PNUD Moldova în cadrul Proiectului „Oraşe verzi durabile pentru Moldova", finanţat de Facilitatea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 10:11

OPINIE /// Procurorul Viorel Morari ar fi persecutat de Președinte (Emerging Europe)

OPINIE /// Procurorul Viorel Morari ar fi persecutat de Președinte (Emerging Europe)

Situația privind arestarea șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, este calificată de unele surse media din Vest drept „răfuială” a președintelui socialist Igor Dodon. Și asta pentru că liderul informal al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), aflat la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 09:43

VIDEO/ Pamela Anderson s-a căsătorit a cincea oară

VIDEO/ Pamela Anderson s-a căsătorit a cincea oară

Soțul său este regizorul Jon Peters, cel care a produs filmele ”Superman”, „Flashdance” şi „A Star Is Born”. Pamela Anderson, în vârstă de 52 de ani, și-a unit destinul cu Jon Peters, în vârstă de 74 de ani, în cadrul unei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 09:39

Președintele Serbiei s-a săturat să primească lecții privind relațiile apropiate cu Rusia și China: „Îi spun mereu lui Putin că obiectivul nostru e aderarea la UE”

Președintele Serbiei s-a săturat să primească lecții privind relațiile apropiate cu Rusia și China: „Îi spun mereu lui Putin că obiectivul nostru e aderarea la UE”

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, spune că este sătul să primească lecții de la liderii europeni privind relațiile strânse pe care le are cu Rusia și China, insistând că Belgradul rămâne fidel dorinței de aderare la Uniunea Europeană, în ciuda...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 09:33

22 ianuarie, ora 13:00 / Ședință de Guvern - Care este ORDINEA de zi

22 ianuarie, ora 13:00 / Ședință de Guvern - Care este ORDINEA de zi

Prim-ministrul Ion Chicu va prezida astăzi, 22 ianuarie, începând cu ora 15.00, şedinţa Cabinetului de miniştri.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 09:31

GALERIE FOTO// Case scoase la vânzare cu 1 EURO, într-un oraș din Italia

GALERIE FOTO// Case scoase la vânzare cu 1 EURO, într-un oraș din Italia

În orașul italian Bisaccia, 90 de clădiri istorice au fost scoase la vânzare. Prețul fiecăreia dintre acestea este de numai 1 €, scrie CNN.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 09:23

În Moldova, se desfășoară Săptămâna Europeană de prevenire a cancerului de col uterin

În Moldova, se desfășoară Săptămâna Europeană de prevenire a cancerului de col uterin

În perioada 20 – 27 ianuarie 2020, în Republica Moldova se derulează Săptămâna Europeană de prevenire a cancerului de col uterin, eveniment organizat în scopul consolidării eforturilor în vederea reducerii poverii cancerului de col uterin. Cancerul de...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)