Motive pentru care japonezii trăiesc cel mai mult și nu se îngrașă

publicat în Sănătate pe 5 Octombrie 2018, 11:22

Se știe că japonezii sunt cei mai longevivi oameni ai planetei.

De aceea, de-a lungul timpului, tot mai mulți oameni au devenit interesați de stilul lor de viață.

Japonezii respectă cu stricteţe principiile alimentare şi sunt mai sănătoşi. Stilul lor de viaţă se bazează pe câteva reguli simple.

Dieta lor este alcatuită, în principal, din pește, alge, fructe, soia, orez, legume și ceai verde. În plus, toate aceste alimente au un efect anti-îmbătrânire.

Japonezii consumă aproape întotdeauna mâncăruri preparate acasă, majoritatea constând în pește la grătar, legume fierte, supe.

Alimentele sunt gătite mult la abur, la grătar, la foc mic, iar dacă prăjesc ceva o fac în recipiente speciale şi cu foarte puţin ulei Micul dejun tipic japonez este alcătuit dintr-o bucată de pește, plăcintă, tofu, alge, supă, ceapă, omletă și ceai verde, toate în porții mici.

Deserturile sunt o raritate în bucătăria japoneză, iar atunci când mănâncă, optează pentru cantități mici.

Părinții își învață copiii să mănânce încet și puțin. Din acest motiv, japonezii nu servesc porții mari, iar fiecare tip de mâncare este servit separat.

Orezul este piesa centrală a mesei. Este gătit fără sare şi unt.

Japonezii încheie prânzul cu un ceai verde sau fructe.

Aportul zilnic de calorii al japonezilor este cu 10% mai mic decât cel al englezilor. Asta pentru că urmăresc acest pattern de umplere incompletă şi mănâncă din farfurii mai mici”, a arătat Naomi Moriyama, autoarea cărţii „Femeilor japoneze nu îmbătrânesc şi nu se îngraşă”.

Merg mult pe jos. "Unul dintre cele mai mari secrete ale stilului de viaţă japonez este mersul pe jos. Oamenii merg, în medie, două- trei ori pe zi”, a specificat Naomi.

noizz.ro