Actualitate

MTIC dezminte informaţia despre introducerea noilor plăcuţe de înmatriculare

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor dezminte informaţia precum că din 2017 va introduce un nou tip de plăcuţe de înmatriculare a autovehiculelor. Dezminţirea vine în contextul publicării de către o instituţie mass-media a unei informaţii eronate, privind intenţia Ministerului de a introduce, din 1 ianuarie 2017, a noilor tipuri de plăcuţe după standardul european „SM 122:2014”, transmite IPN.

MTIC precizează că modelul plăcuţelor de înmatriculare realizate după standardul european „SM 122:2014” se implementează în Republica Moldova începând cu aprilie 2015. Plăcile auto de model nou, ce sunt emise în prezent în Republica Moldova, prevăd spaţiul special pentru ecusonul de testare tehnică, astfel fiind posibilă preluarea experienţei mai multor state europene şi renunţarea la lipirea ecusonului pe parbrizul autovehiculului.

În acest scop, MTIC a propus introducerea, începând cu 1 ianuarie 2017, a unui nou tip de ecuson al testării tehnice, modelul căruia şi urmează să fie aprobat de Guvern. Aplicarea noului ecuson nu va implica modificarea preţului plăcuţelor de înmatriculare sau alte cheltuieli suplimentare din parte deţinătorilor de autoturisme.

MTIC reiterează că nu există intenţie sau proiect ce ar prevede introducerea unui alt model de numere de înmatriculare, iar distribuirea unor astfel de informaţii reprezintă o dezinformare regretabilă.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *