Actualitate

Mugurii de pin previn virozele respiratorii

De la acest arbust se folosesc doar mugurii, adică frunzele de un verde crud de pe vârful ramurilor de pin. Se culeg primăvara, când sunt foarte aromate și au un gust ușor acrișor atunci când sunt zdrobite între dinți.

Tinctura are rol antimicrobian
Deoarece are acțiune diuretică și antimicrobiană, tinctura de din muguri de pin este recomandată celor care suferă frecvent de cistite și uretrite. Cura durează 10 zile și poate fi urmată și în mod preventiv în sezonul rece. Ai nevoie de 15 linguri muguri de pin tocați, 300 ml alcool alimentar de 90˚, 2 linguri rășină de brad. Pui într-o sticlă închisă la culoare alcoolul, adaugi mugurii de pun și rășina, agiți și pui un dop sticlei. Lași tinctura la macerat 10 zile, apoi o filtrezi și o păstrezi într-un loc răcoros. Bei câte o linguriță de tinctură, diluată în 200 ml apă.

Ceaiul desfundă căile respiratorii
Mugurii de pin sunt bogați în uleiuri volatile și au efect descongestionant asupra căilor respiratorii, ameliorând tusea și alte simptome asociate bronșitei. Astfel, în zilele cu tuse seacă, poți bea de 2-3 ori pe zi câte o cană cu ceai cald din muguri de pin. Ai nevoie de 1 linguriță muguri de pin, 250 ml apă, ½ linguriță miere. Pui mugurii de pin în apă fierbinte și lași să se infuzeze 15 minute, apoi strecori și îndulcești ceaiul cu puțină miere. În timpul răcelilor, poți face inhalații cu muguri de pin, deoarece aroma lor puternică va elibera căile respiratorii. Înfuzezi cinci minute o mână de muguri de pin în 500 ml de apă, apoi respiri adânc aburii eliberați, capul fiind acoperit cu un prosop.

Siropul combate stările de slăbiciune
Pentru a deschide pofta de mâncare și a alunga oboseala nejustificată, încearcă cura cu sirop din muguri de pin, timp de două săptămâni, în special primăvara. Ai nevoie de 100 g muguri de pin, 100 ml alcool 60˚, 500 ml apă, 600 g zahăr. Zdrobești mugurii de pin și-i amesteci cu alcoolul. Acoperi vasul și lași la macerat 12 ore, amestecând constant. Torni apa fierbinte, lași la infuzat șase ore, apoi strecori și adaugi zahărul. Pui siropul pe baie de aburi și amesteci până când se dizolvă zahărul. Torni siropul în sticle și-l ții la rece.

Bine de știut!
Remediile cu muguri de pin nu sunt recomandate persoanelor cu astm bronșic și care au tuse convulsivă, deoarece pot intensifica episoadele de tuse, întrucât irită mucoasele.

Tinctura de pin poate fi folosită și pe răni superficiale, deoarece are rol cicatrizant și dezinfectant. Speli rana cu apă, apoi o tamponezi ușor cu o bucată de tifon steril, îmbibată cu tinctură. Aplici un pansament la final.

sursa: clikpentrufemei.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *