Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 08:52
Abonamente
 
 
 

Actualitate 24 Iulie 2018, ora 09:31

Municipalitatea va avea un plan local anticorupție pentru anii 2018-2020

Marime Font

Integritatea instituțională a administrației municipiului Chișinău va fi consolidată prin prisma aplicării corespunzătoare a legislației anticorupție. Aceasta este una dintre prioritățile Planului local anticorupție al Primăriei municipiului Chișinău pentru anii 2018-2020, prezentat luni, 23 iulie, în cadrul unor consultări publice, transmite IPN.

Șeful Direcției asistență juridică, Valeriu Bogdan, a declarat în cadrul consultărilor că Planul local anticorupție al Primăriei municipiului Chișinău pentru anii 2018-2020 este bazat pe cinci priorități, ale căror scop este realizarea unui șir de acțiuni și acte interne pentru prevenirea corupției. Este vorba de consolidarea integrității instituționale a administrației publice locale prin prisma aplicării corespunzătoare a legislației anticorupție; gestionarea patrimoniului public local în condiții de calitate, transparență și eficiență.

O altă prioritate este asigurarea transparenței și prevenirii corupției în procesul de planificare, desfășurare și monitorizare a licitațiilor. Mai este vorba de sporirea calității serviciilor publice prin crearea unui management excelent ar resurselor umane. Ultima prioritate este îmbunătățirea comunicării cu cetățenii și transparenței în cadrul APL în procesul decizional.Potrivit acestor priorități, bunurile proprietate municipală urmează să fie înregistrate și evaluate. Va fi creat un registru al terenurilor proprietate publică din municipiul Chișinău și dusă evidența a acestora. Bugetul municipal înainte de aprobare va fi supus consultărilor publice, iar planul de achiziții – publicat pe pagina web a Primării Chișinău. Totodată, funcționarii publici vor fi promovați prin concurs, pe baza performanței profesionale și va fi efectuată evaluarea lor permanentă.

Planul local anticorupție al Primăriei municipiului Chișinău pentru anii 2018-2020 va fi supus dezbaterilor în cadrul Consiliului municipal Chișinău, marți, 24 iulie.

Sursa: ipn.md
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md