Actualitate

Municipalitatea va închiria autospeciale pentru deszăpezirea străzilor

„Suntem în pregătirea bugetului pentru anul 2018 și mi-am propus să văd fiecare detaliu – cum a fost pregătit acest buget și ce se poate face pentru a aloca mai mulți bani în această direcție. Vom face tot posibilul ca chișinăuienii să suporte consecințele iernii cât mai puțin. Sper că vom consolida o echipă care să intervină cu responsabilitate. Altfel mulți dintre ei nu vor ajunge la a doua ninsoare”, a spus Silvia Radu, sugerând că pot urma demisii.

Ştefan Racu, director „Exdrupo”, a spus jurnaliștilor că, în pofida faptul că autospecialele sunt învechite, municipalitatea este gata să intervină în caz de ninsori. „100% nisipul este pregătit, o cantitate de patru mii de tone. Trei mii de tone de sare sunt pe drum. Avem 80 de autospeciale. Cele mai noi au fost procurate în 2012. Ne-ar trebui măcar încă 25 de autospeciale. Avem 325 de muncitori, majoritatea sunt la vârsta pensionării. Tinerii nu rezistă acestui regim de muncă”, a spus Ştefan Racu.

Potrivit directorului, autospecialele întreprinderii sunt universale, practic zi de zi sunt antrenate la diferise lucrări prin oraș. Pe timp de vară se utilizează la așternerea asfaltului, iar pe timp de iarnă – la deszăpezire. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *