Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la 21 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Timpul Local 21 August 2017, ora 15:34

Municipiul Ungheni marchează 555 de ani de la prima atestare documentară

Marime Font

Primăria Ungheni a organizat un şir de evenimente în contextul consemnării a celei de-a 555-a aniversare a atestării documentare a municipiului. Programul a demarat pe 19-20 august, când au fost marcate Zilele oraşului, şi va finaliza pe 28 august, de Hramul localităţii, transmite MOLDPRES.

„Vom avea două evenimente festive, la 19-20 august fiind sărbătorite Zilele orașului, iar pe data de 28 august – Hramul localității, care va fi zi liberă pentru orășeni. Anul acesta, de sfânta sărbătoare Adormirea Maicii Domnului vom marca fără prea multă veselie, deoarece este o sărbătoare care ne cheamă la rugăciune, la smerenie, la mai multe fapte bune”, a afirmat primarul de Ungheni, Alexandru Ambros.

Potrivit edilului municipiului Ungheni, anul acesta este unul deosebit pentru localitate. „Ungheni marchează 555 de ani de la prima sa atestare documentară, pe care o găsim într-un hrisov de la Ștefan cel Mare datat cu 20 august 1462. Astfel, ne-am propus ca Zilele orașului să le organizăm separat de Hram, sâmbătă și duminică, pentru a marca această dată însemnată cu un vast program cultural, artistic şi sportiv”, a menţionat Ambros.Campania „Ungheni-555” a fost lansată la începutul anului curent şi include o serie de activităţi de informare, dezvoltare, amenajare, renovare, modernizare şi promovare a localităţii, care, potrivit unei hotărâri a Parlamentului R. Moldova, din noiembrie 2016 are statut de municipiu. Acţiunea este susţinută şi de băştinaşii ungheneni, plecaţi peste hotare, care au susţinut iniţiativele Proiectului „Migraţie şi dezvoltare locală”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Municipiul Ungheni a făcut parte din cele 25 de localităţi selectate pentru prima etapă a programului, desfăşurată în perioada 2015-2017.

Proiectul „Ungheni-555”, iniţiat de Primărie în parteneriat cu Centrul de resurse pentru dezvoltare durabilă locală şi regională, va derula până la finele anului curent, urmând ca până la 31 decembrie să fie organizate 555 de evenimente dedicate oraşului. Totodată, cu acest prilej la Ungheni vor fi sădiţi şi 555 de arbori. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul