Actualitate

Nadia Savcenko a primit documentele pentru a fi extrădată în Ucraina

Acesta a precizat că procedura de completare a documentelor respective va fi finalizată în cursul zilei de mâine. Acum sunt în curs de rezolvare momentele procedurale, a mai spus Feighin.
Avocatul a anunţat miercuri că aviatoarea ucraineană Nadia Savcenko şi-a dat consimțământul să fie extrădată pentru a executa pedeapsa în Ucraina, iar Ministerul Justiției de la Kiev a adresat o solicitare în acest sens Ministerului Justiţiei de la Moscova, conform prevederilor Convenției privind extrădarea deținuților din 1983.

Aviatoarea ucraineană Nadia Savcenko, deputat în Rada Supremă şi membru al delegaţiei ucrainene la APCE, a fost condamnată la 22 de ani de închisoare de justiția rusă, la finalul unui proces care a declarat-o vinovată de complicitate la uciderea a doi jurnaliști ruși, în iunie 2014, în estul separatist al Ucrainei.

Savcenko respinge toate acuzațiile care i se aduc şi afirmă că a fost capturată de către rebelii pro-ruși înainte ca cei doi jurnaliști să fie uciși, iar apoi a fost predată serviciilor secrete din Rusia

radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *