Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Actualitate 8 Iunie 2018, ora 10:07

Năstase a așteptat un scor mai bun în turul doi al alegerilor

Marime Font

Primarul ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, recunoaște că a avut așteptarea că va acumula un scor mai bun în turul doi al alegerilor locale noi, dar aceasta nu înseamnă că ar fi nemulțumit. Potrivit lui, dacă la urnele de vot s-ar fi prezentat 50% dintre alegători, probabil rezultatul ar fi fost altul. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune ProTV Chișinău, transmite IPN.

„Eu știu că pentru foarte multă lume alegerile sunt o loterie, pentru mine nu. Pentru că eu știu că am depus toate eforturile pentru a convinge oamenii că avem nevoie de schimbare și această schimbare se poate face doar cu oameni noi, integri, onești”, a declarat Andrei Năstase. Primarul ales consideră că cheia succesului este munca, adevărul, demnitatea, responsabilitatea, asumarea și respectul față de oameni.

Andrei Năstase susține că în funcțiile care nu necesită concurs public vor trebui să ajungă oameni care vor trece un gen de verificare în presa de investigație, pentru a se verifica dacă aceștia sunt integri. Întrebat care va fi colaborarea cu Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Liberal Democrat, care l-au susținut în cadrul campaniei electorale, primarul a spus că va avea grijă ca tot ce este mai bun în cadrul acestor formațiuni să fie atras în echipă pentru a face treabă bună.De asemenea, primarul ales a menționat că proiectele bune începute de Dorin Chirtoacă vor fi continuate, iar cele proaste vor fi eliminate. „Voi avea grijă ca serviciile capitalei să muncească în interesul cetățeanului și să-și facă treaba”. În ceea ce privește echipa, Andrei Năstase a afirmat că cel mai probabil va avea patru viceprimari, așa cum prevede legea.

În altă ordine de idei, Andrei Năstase a spus că și-ar dori ca autogara centrală să fie scoasă din centrul Chișinăului și să fie modernizată Piața Centrală. Primarul ales spune că marcajul pe străzi este o prioritate pentru el. „Voi face tot posibilul, voi atrage fonduri interne și externe, dar trecerile de pietoni vor trebui făcute cu vopsea calitativă astfel încât să nu mai suferim la capitolul acesta”, a spus edilul ales.

Totodată, primarul ales spune că municipiul Chișinău va primi drept donație o aplicație online prin care oamenii vor putea sesiza problemele de la distanță, fără a se deplasa personal la Primărie.

Andrei Năstase a invitat presa să-l urmărească, să-l critice acolo unde este de criticat și să sancționeze pe toți cei care vor încerca să saboteze proiectele bune.

Sursa: ipn.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul