Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 22 Septembrie 2018
Abonamente

Culinar.md 28 Februarie 2017, ora 10:01    Din editia print

Ne pregătim de Postul Paștelui

Marime Font

Postul Paștelui a început pe 27 februarie și se încheie pe 16 aprilie. Dacă ai de gând să îl ții pe tot, poți începe de pe acum să îți pregătești organismul. 

Postul presupune să renunți la produsele de origine animală, dar nu este indicat să o faci de la o zi la alta, pentru că te vei alege cu dureri de cap și de stomac. Elimină treptat din dietă carnea și produsele lactate și vei rezista mai bine tentațiilor în Postul Paștelui. Ca să îți obișnuiești organismul cu mai puțină mâncare și să faci față mai bine tentațiilor, poți începe să mănânci porții mai mici. Îți vei pregăti, astfel, stomacul pentru post și vei învăța să te saturi și fără să mănânci carne la masă.

Pe măsură ce se apropie postul, încearcă să îți pui la punct o alimentație cât mai sănătoasă, fără prăjeli sau dulciuri. Salatele, supele cremă, sucurile naturale, fructele și alte produse naturale nu ar trebui să îți lipsească de pe masă. Trebuie să știi că dulciurile și mâncărurile bogate în grăsimi nesănătoase îți dezechilibrează nivelul zahărului din sânge și te fac să ai pofte nesănătoase. În aceste condiții, îți va fi foarte greu să te abții de la carne și alte produse de origine animală. Atitudinea este foarte importantă în timpul Postului Paștelui.Nu te gândi că urmează să faci un sacrificiu uriaș sau că îți va fi greu, ci concentrează-te pe faptul că este o modalitate de a-ți curăța organismul și de a te apropia de Dumnezeu. Caută rețete vegetariene și gândește-te ce vei mânca dimineața, la prânz și seara. Nu uita de gustări, pentru că este important să ai cu ce să îți potolești foamea, fără să simți nevoia să îți strici postul. Migdalele, nucile, merele, curmalele sunt gustări potrivite, care îți vor alunga pofta de dulce și te vor face să te simți plină.

Înainte să ții un post care durează mai mult de câteva zile, este bine să mergi la medic și să vezi dacă organismul tău este pregătit pentru asta. Asigură-te că nu ai deficit de vitamine, că nu iei medicamente care te-ar putea afecta și vei preveni apariția complicațiilor. Postul Paștelui te va ajuta să elimini și toxinele, dacă adopți o dietă sănătoasă, fără grăsimi, dulciuri și cu produse cât mai naturale. De altfel, orice schimbare în dietă poate veni cu dureri de cap, amețeli, diaree, oboseală și alte simptome neplăcute. Dacă reziști câteva zile, vei reveni la normal pe măsură ce organismul tău se va obișnui cu noua alimentație.

sanatatepenet.ro
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul