Actualitate

Negocierile, privind înlăturarea barierelor la exportul produselor agroalimentare în Rusia, ar putea fi reluate

Oficialul moldovean se află într-o vizită de lucru la Berlin, Germania, unde are loc Expoziţia Internaţională „Grune Woche-Berlin 2015” (Săptămâna Verde), scrie IPN.

Vasile Bumacov a anunţat că a avut o întrevedere cu ministrul agriculturii al Federaţiei Ruse, Nicolai Fiodorov, şi cu şeful Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară (Rosselhoznadzor), Serghei Dankvert. În cadrul dialogului oficialul a consemnat dinamica negativă înregistrată în fluxul comercial de produse agroalimentare.

Ministrul în exerciţiu a mai comunicat că în timpul vizitei sale a discutat şi cu Phil Hogan, comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Autorităţile Uniunii Europene sunt predispuse să acorde sprijin în continuare pentru modernizarea sectorului agricol.

În cadrul vizitei la Berlin, ministrul moldovean a avut întrevederi bilaterale cu ministrul federal al agriculturii din ţara-gazdă, Christian Schmidt, cu ministrul agriculturii al Poloniei, Marek Sawicki, cu cel al României, Daniel Constantin, şi cu cel al Lituaniei, Virginija Baltraitiene. Subiectul discuţiilor s-a axat pe examinarea relaţiilor bilaterale în domeniul agricol şi al extinderii colaborării în diversele ramuri ale agriculturii şi industriei de procesare. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *