Timpul Local

Nelly Ciobanu: Nu mi-e rusine de evoluarea la Moscova

Imediat dupa revenirea acasa de la „Eurovision-2009”, echipa RM, in frunte cu Nelly Ciobanu si conducerea operatorului de telefonie mobila ORANGE, au sustinut o conferinta de presa. Reamintim ca la finala de la Moscova interpreta noastra a obtinut pozitia a 14-a din topul celor mai bune 42 de tari participante la prestigiosul eveniment muzical european.

Nelly a fost sustinuta de back-vocalistul Gicu Cimbir si de patru dansatori de la Ansamblul academic „Joc”. In urma modificarii regulamentului de jurizare, Compania „Teleradio-Moldova” a format un juriu, compus din urmatorii membri: interpreta Aura, compozitorul Andrei Sava, textierul Viorica Demici, Nina Jovmir, redactor muzical la Radio Moldova, condus de compozitorul Anatol Chiriac.

„Teleradio-Moldova” si ORANGE, un parteneriat de succes

„Anul acesta parteneriatul cu ORANGE a depasit asteptarile. Compania a fost partenerul nostru nu doar pentru participarea RM la Concursul International „Eurovision-2009”, dar si la organizarea finalei nationale. Tot cu suportul ORANGE, am implicat in acest concurs foarte multa lume. Concursurile multimedia organizate de operatorul de telefonie mobila, lansarea competitiei „Hora din Moldova”, concertul din Piata Marii Adunari Nationale, unde a avut retransmisiunea in direct a „Eurovision”-ului de la Moscova, au dovedit ca acesta a devenit un eveniment cultural al anului pentru Moldova”, a mentionat Vitalie Cojocaru, director de marketing al Companiei „Teleradio-Moldova”.
Echipa noastra a avut parte doar de mesaje de incurajare la Moscova, in conditiile unei competitii dure atat la semifinala „Eurovision-2009”, dar mai ales la finala, sustin reprezentantii RM. Ei au adus multumiri ORANGE, care a investit si in videoclipul „Hora din Moldova”, promovat in multe tari europene.
 

60 de mii de euro, investitii ORANGE in „Eurovision-2009”
„Eurovision-2009” este un concurs mondial, la care iau parte interpreti incredibil de talentati. Asa ca nu mi-e rusine pentru acest loc 14 si nici pentru evoluarea la Moscova. A fost o onoare sa reprezint RM si sa adun moldoveni din toata Europa intr-o hora imaginara. RM investeste cu mult mai putin in acest eveniment, decat multe alte tari cu finantari de ordinul milioanelor. Noi, din sume incomparabil mai mici, avem reusite importante”, a afirmat Nelly Ciobanu. Ea a multumit fanilor din Romania si Portugalia care i-au acordat cel mai mare punctaj – cate 12 puncte. „Multumiri speciale Companiei ORANGE, care acorda suport in promovarea tinerilor, pentru ca a fost mereu alaturi de artistii care ne-au reprezentat tara la „Eurovision”.
Interpreta sustine ca si-ar dori sa participe si la „Eurovision-2010”, insa cu o piesa mai valoroasa, la a carei realizare se gandeste deja. A ramas optimista si pentru faptul ca „Jurnalul National” din Romania a declarat-o Omul zilei, iar Catalin Maruta de la PRO TV a invitat-o la populara sa emisiune „Happy hour”.
De mentionat ca ORANGE si-a dublat anul acesta investitia in „Eurovision”, suma fiind de 60 000 de euro, iar „Teleradio-Moldova” a investit 30 000 de euro.
 

ORANGE si muzica
La randul sau, Jerome Poulaine, directorul de marketing, comunicare si vanzari de la ORANGE, si-a exprimat recunostinta fata de Compania „Teleradio-Moldova” pentru oportunitatea de a participa in mod repetat in cadrul proiectului „Eurovision”, in calitate de partener general. „Nelly s-a bucurat de tot suportul nostru si al fanilor ei, iar locul 14 este unul minunat si suntem foarte multumiti de rezultate. Ne bucura faptul ca, si gratie sprijinului nostru, artista a reusit sa cucereasca inimile multor europeni si sa-i convinga ca tezaurul muzical al natiunii noastre e plin de suflet”, a remarcat Jerome Poulaine.
 

Cel mai interactiv „Eurovision”
Totul despre „Eurovison” pe mobil sau pe web. ORANGE a lansat un site dedicat Concursului „Eurovision-2009”. Clientii acestei companii au avut posibilitatea de a descarca gratuit de pe aceasta pagina imagini si melodii direct pe celular. Astfel, in timpul desfasurarii festivalului, au fost descarcate circa 1500 de secvente video, imagini si melodii la subiectul „Eurovision”. Circa trei sute de persoane au vizionat concertele de la „Eurovision” pe canalul TV Moldova International, in direct de pe telefonul mobil pe portalul Orange World.
Melodia „Bucurati-va, prieteni”, interpretata de toti participantii la finala nationala a „Eurovision”-ului din anul acesta, a fost accesata de 6000 de ori!
 

„Impreuna la „Eurovision”
Rezultatele Concursului „Impreuna la „Eurovision” sunt uimitoare. Zeci de mii de clienti s-au inclus in competitie pentru a castiga bilete la festivalul de la Moscova si alte premii. Silvia Barcaru si Oxana Tolcaciov au fost norocosii castigatori si au vizitat capitala rusa, unde au participat la un show extraordinar. Iar primii 20 de castigatori au primit cadouri consistente – laptopuri, telefoane Nokia si papusi Cleopatra.
 

Un record de voturi
Anul acesta a fost inregistrat un record de voturi pentru participantii de la „Eurovision”, ceea ce denota faptul ca popularitatea acestui concurs a crescut considerabil. Astfel, timp de 15 minute, au fost receptionate de doua ori mai multe voturi de la clientii ORANGE decat anul trecut.
 

Videoclipul filmat cu toata tara
O alta surpriza, pregatita de cele trei echipe – ORANGE, TRM, SIMPALS – a fost posibilitatea de a filma, impreuna cu locuitori din toata republica, clipul lui Nelly Ciobanu. Pentru aceasta, Compania SIMPALS, care este si autorul conceptului proiectului, a elaborat un site special www.hora.md, unde au fost incarcate sau transmise prin e-mail-ul video@hora.md 655 de imagini video la acest subiect. Cele mai reusite secvente au fost introduse in videoclip.
Videoclipul de pe web, in aproape trei saptamani, a fost vizitat de circa 25.000 de vizitatori unici. In total s-au incarcat circa 5.000 de secvente video, din care Nelly Ciobanu impreuna cu regizorul clipului, au selectat aproximativ 80, ulterior montate in videoclip. Acesta a fost difuzat in 42 de tari, iar Nelly Ciobanu a sustinut un turneu de promovare in Romania, Belgia si Olanda.
 

Impreuna la concert
Spectacolul din Piata Marii Adunari Nationale, organizat la 16 mai, a fost unul de exceptie. Evenimentul a adunat circa 30 mii de oameni, care au venit s-o sustina pe Nelly Ciobanu. Seara a culminat cu un show inedit de lasere, realizat la nivel european, cum n-a vazut Chisinaul.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *