CSI / Rusia

Nepotul lui Stalin: “Putin nu are suficient creier”

Ziarul a luat un interviu lui Evgheni Djugaşvili, nepotului lui Stalin în vârstă de 79 de ani, după ce acesta a pierdut procesul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). „El a încercat să protejeze reputaţia infamului sau bunic, pe care istoricii îl acuză de uciderea a zeci de milioane deconationali ai săi,” – spune ziarul, citat de paginaderusia.ro.

Evgheni Djugaşvili „a afirmat că Putin nu este un lider puternic că Stalin„, precizând că Marea Britanie rămâne un „duşman” al Rusiei, deşi el l-a trimis pe fiul sau să studieze la un colegiul de artă din Scoţia.

„Djugaşvili a cerut compensaţie pentru calomnie după ce un ziar rus a susţinut că Stalin a fost „un canibal însetat de sânge„, „responsabil pentru uciderea a 22.000 de prizonieri de război polonezi la Katyn în 1940„, se arată în articol.

CEDO a respins cererea lui Evgheni Djugaşvili, precizând că acţiunile lui Stalin „vor rămâne inevitabil deschise criticilorpublice”.

Potrivit lui Djugaşvili, „masacrul de la Katyn nu are nicio legătură cu ruşii. Acest lucru a fost făcut de germani, dar într-unmod care ar putea duce la acuzarea poporului sovietic.”

Nepotul lui Stalin mai spune că Polonia „este o ţară ostilă statului rus„, iar Marea Britanie – „un alt inamic„.

Despre Puţin spune că „ne-a învrăjbit cu propria noastră naţiune [sic!] – cu Ucraina. Ce fel de lideri avem? La conducerea ţării nu sunt oameni deştepţi, doar nişte hoţi. Să ne certăm cu Ucraina?… Eu nu sunt de acord cu acest lucru, dacă aş fi vrut să întorc Crimeea, aş începe cu măsuri juridice, şi nu cu o acţiune militară„, a mai spus Djugaşvili.

„Şi acum ei spun că Occidentul vrea să scape de Putin. Aşa a spus purtătorul lui de cuvânt – Peskov. Scopul este să inducă în oameni o reacţia opusă. Se presupune că oamenii vor sări şi vor strigă:…”Nu îl vom da pe Puţin al nostru.Utilizează toate metodele posibile:… îl vedem pe schiuri, în avion, apoi în submarin, iar apoi fără tricou. Are clar lipsa decreier, doar lăudăroşenie. Ei vor că oamenilor să le fie milă de el. Ei doresc că din această milă să se nască sprijinul pentru el„- a spus Djugaşvili.

sursa: abcnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *