Ultima oră

Netanyahu şi Putin au convenit să aibă o întrevedere, prima după doborârea unui avion rus în Siria

„În urmă cu puţin timp am vorbit cu preşedintele Putin. Am convenit să ne întâlnim în curând pentru a continua importanta coordonare intermilitară pentru securitate", a spus premierul israelian în debutul şedinţei săptămânale de guvern la Ierusalim.

„Israelul va acţiona oricând pentru a preveni Iranul să îşi instaleze o prezenţă militară în Siria şi pentru a împiedica transferul de arme letale către Hezbollah în Liban", a adăugat el.

Armata rusă a acuzat Israelul pentru atacul eronat al apărării aeriene siriene asupra unui avion rus, deşi încerca să ţintească avioane israeliene, spunând că a fost vorba "fie o lipsă de profesionalism, fie o neglijenţă criminală".

După incident, în care au murit 15 membri ai armatei ruse, Moscova a transferat sistemul său avansat de apărare aeriană S-300 către Damasc, în ciuda obiecţiilor Israelului.

Israelul desfăşoară cu regularitate bombardamente aeriene în Siria asupra a ceea ce susţine a fi ţinte iraniene sau afiliate Iranului sau transferuri de arme către gruparea militantă libaneză Hezbollah.

AGERPRES 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *