Sănătate

New York: Numărul deceselor cauzate de supradoză a crescut cu 66%

Heroina a fost la originea a 59% din cele 937 de cazuri de supradoză semnalate în 2015 în cel mai mare oraș din SUA, conform serviciului de sănătate al Primăriei din New York.

Decesele prin supradoză de opiacee — heroină și analgezice — au devenit o adevărată problemă de sănătate publică în SUA, unde drogurile fac mai multe victime decât accidentele de mașină.

Între 2000 și 2014, rata supradozelor de heroină a crescut de peste trei ori în întreaga țară, conform unui raport publicat în iunie de Agenția americană de luptă împotriva drogurilor (DEA). În același timp, decesele cauzate de analgezice opiacee precum fentanil, aflat la originea morții cântărețului Prince, s-au înmulțit de aproape două ori.

În 2014, supradozele cu opiacee au costat viața a 14.000 de americani, conform Centrului federal de control și prevenire a bolilor (CDC).

"Aceste noi date confirmă că dependența de opiacee este o problemă tot mai mare" a afirmat Mary Bassett, responsabila municipală pe probleme de sănătate.

"Este motivul pentru care serviciul de sănătate a adoptat o abordare globală pentru a împiedica decesele prin supradoză la New York", a adăugat ea.

În aprilie, Primăria din New York a anunțat un plan de investiții de 25 de milioane de dolari pentru a finanța educația, instruirea și prevenția.

Newyorkezii cu vârste cuprinse între 45 și 54 de ani au înregistrat cea mai mare rată de decese prin supradoză. Însă creșterea cea mai mare s-a produs printre cei cu vârste cuprinse între 15 și 34 de ani, unde s-au înregistrat cu 248% mai multe decese.

Utilizarea fentanilului se află la originea a 16% din supradozele fatale semnalate în 2015, cu 3% mai multe decât în urmă cu 10 ani. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *