Actualitate

„New York Times“ scrie despre mămăliga şi borşul servite la New York

Aşa au descris jurnaliştii prestigiosului cotidian american „New York Times“ restaurantul Moldova, singurul cu specific moldovenesc amplasat într-una dintre cele mai aglomerate metropole de pe glob. Articolul apărut recent în publicaţia americană a transformat bucatele basarabene într-o atracţie şi pentru americanii curioşi să încerce gustul mămăligii şi al borşului.

Localul desprins din peisajul balcanic s-a născut la iniţiativa lui Radu Panfil, un basarabean în vârstă de 35 de ani, ajuns pe pământ american în 2005, unul dintre cei aproape 5.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova care locuiesc în New York. Curajos şi întreprinzător, bărbatul şi-a abandonat magazinul cu telefoane mobile deschis la Chişinău pentru a clădi în State o casă unde să poposească fraţii de peste Prut şi românii care trăiesc cu dorul de casă.

„Brooklyn este cartierul începuturilor pentru imigranţii din Europa de Est. Din acest motiv am hotărât să deschid primul restaurant aici. Este un deliciu extraordinar să văd cum oamenii se reîntâlnesc întâmplător, după ani de zile, pentru a povesti“, mărturiseşte Radu Panfil, într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“.

Bucurându-se de sprijinul familiei şi al prietenilor moldoveni, Panfil a reuşit în iulie 2012, după ce a fost chelner şi manager în mai multe restaurante, să-şi vadă visul devenit realitate, şi să ducă mai departe o tradiţie de familie. „Când a fost desenată viziunea restaurantului, eram la o răscruce de drumuri. Localul la care lucram ca manager tocmai îşi închisese uşile. Dar dragostea pentru restaurante era mai vie ca niciodată, căci încă din copilărie visam să am un restaurant «ca şi tata»“, spune Radu, precizând că pentru el barul din Chişinău al tatălui a fost un fel de o a doua casă.

sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *