Politică

NEWS ALERT / Dodon e gata să RĂSTOARNE actuala guvernare

„Deocamdată, nu am suficiente atribuții, conform Constituției, ca să pun la punct guvernarea. În schimb am încrederea poporului. Desigur, se poate de utilizat această încredere pentru a organiza o revoluție. De ce nu? Pentru noi nu este o problemă ca să chemăm mii de oameni în fața Parlamentului, dar asta e ultima soluție.

Întrebat despre acțiunile mai puțin ”prietenoase” ale Serviciului de Securitate și Informații de la Chișinău în raport cu oficiali ruși, acesta a menționat: „Aceste acțiuni se înscriu în afirmațiile și acțiunile antirusești ale guvernării. În Republica Moldova, în 2009, forțele pro-europene, prin intermediul unei lovituri de stat bine regizate, au ajuns la putere. Au inițiat un Maidan, ridicând drapelul UE și conducând țara. În acești 8 ani, poporul a început să trăiască mai greu, iar încredere în UE a scăzut drastic. Ei încearcă să-și mențină ratingul jucând geopolitic și șantajând Occidentul”.

„Nu putem să continuăm aceste absurdități, când li se interzice jurnaliștilor, politicienilor să intre în Republica Moldova. Avem relații bilaterale normale. Sute de mii de moldoveni lucrează în Rusia și sunt multe proiecte investiționale ruse. Ieșirea, cred, sunt alegerile de anul viitor. Încă nu am destule împuterniciri pentru a pune guvernarea la respect, dar, cel mai important, majoritatea cetățenilor au încredere în mine. Bineînțeles, putem să folosim această încredere pentru a organiza o revoluție. Nu ar fi o problemă, dar cred că este o situație la limită”.

„Putem să răsturnăm această guvernare. Poporul va ieși, sunt sigur, fie la chemarea președintelui, fie singur vor ieși. Președintele va fi alături, pentru că el reprezintă interesele poporului. Mă gândesc că am fi putut organiza această revoluție mai devreme, dar nu vreau să se repete scenariul ucrainean. Situația este foarte periculoasă. Nu vrem să devenim carne de tun pentru duelurile geopolitice dintre americani și altcineva”.

Întrebat despre decretul semnat împotriva participării soldaților moldoveni la exercițiile din Ucraina, Dodon a menționat: „Cred că militarii moldoveni nu ar trebui să participe la operațiuni sub egida ONU. Este anticonstituțional. Am repetat de multe ori, încă de la alegerea mea în calitate de președinte, că voi interzice orice deplasare a trupelor noastre la exerciții în România, Germania, Ucraina sau în oricare altă țară. Voi continua să insist pe interzicerea oricăror deplasări ale militarilor moldoveni la exerciții militare din alte țări.

Timpul reamintește că Igor Dodon, pe 11 septembrie, a participat la summitul șefilor de state din CSI, unde, conform lui, a discutat cu Putin provocările pe care le lansează Chișinăul la adresa Moscovei și Tiraspolului.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *