Astăzi 19 Februarie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 16:37
Abonamente

Actualitate 25 Septembrie 2017, ora 15:02

NEWS ALERT: Directorul unui internat din Capitală, reținut pentru trafic de copii

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Directorul Gimnaziului-internat nr.3, Igor Sandler, a fost reținut săptămâna trecută fiind cercetat într-un dosar pornit pe trafic pe copii (art 206, aliniat 3 Cod Penal). Reporterii Deschide.MD au obținut informația de la surse didactice și abia după câteva zile de insistențe am aflat că materialele sunt în gestiunea procurorilor PCCOCS, iar operațiunea a fost desfășurată în comun cu Centrul pentru combaterea traficului de persoane al IGP.

 „Da, avem un astfel de caz, dar având în vedere sensibilitatea subiectului și complexitatea cauzei penale am să vă rog să așteptați informațiile oficiale pe care le vom oferi azi, mâine într-o conferință de presă”, ne-a îndemnat șeful adjunct al PCCOCS, Valeriu Bodean. Prin urmare, eforturile noastre de a afla detalii, s-au soldat cu eșec.

Revenind la informațiile oferite de surse, acestea relevă că activitățile cu caracter penal ale lui Igor Sandler ar fi început încă din perioada anilor 2009-2011.

În ultimii cinci ani, motoarele de căutare ni-l prezintă pe Sandler drept un manager primitor care găsea loc în instituția pe care o conduce pentru toți copiii duși acolo deseori de către oamenii legii. De cele mai multe ori, minorii erau găsiți în stradă sau în familii social vulnerabile.

Aceleași motoare de căutare ne informează că instituția pe care o conduce Sandler s-a bucurat de un sprijin substanțial din partea companiei DAAC Hermes condusă de consilierul comunist, Vasili Chirtoca.

Fără susținerea companiei „DAAC Hermes"şi a altor cîteva companii mari ne-ar fi greu. Ei ne asigură la capitolul cheltuieli neprevăzute în bugetul orașului, spune Sandler. În primul rînd, este vorba despre bursele copiilor, dulciurile pentru sărbători, organizarea festivităților de revelion, a discotecilor, despre asistență în continuarea studiilor discipolilor noștri și plata contractelor lor în instituțiile de învățămînt secundar. „DAAC Hermes" ne ajută în multe lucruri, şi aş vrea să-mi exprim tot respectul pentru președintele companiei (Vasili Chirtoca – nota red.) și soția lui", declara Sandler pe 14 noiembrie 2015, citat de noi.md.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta ar putea fi condamnat la închisoare de la 15 - la 20 de ani.

Deschide.MD

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 16:31

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Fațadele Muzeului Naţional de Etnografie și Istorie Naturală, Palatului Naţional „Nicolae Sulac” și Teatrului Naţional de Operă și Balet „Maria Bieșu” vor fi iluminate artistic.  

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 08:21

Grigore Vieru – un poet absolut

Grigore Vieru – un poet absolut Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md